Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Τραγανά λαλάγκια με ταχινι και μέλι

Υλικά συνταγής:
    500 γρ. αλεύρι σκληρό για ψωμί
    ½ κ.γ. αλάτι
    ½ φλ. ελαιόλαδο
    1 κ.γ. μαγιά σκόνη
    1 φλ. γεμάτο χλιαρό νερό
    ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
    1 φλ. ταχίνι με κακάο
    1/2 φλ. μέλι θυμαρίσιο

Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη μαγιά, το λάδι και διαλύουμε το αλάτι στο νερό. Το ρίχνουμε στο αλεύρι.Ζυμώνουμε καλά για 10΄-15΄ να γίνει λεία και απαλή η ζύμη. Την βάζουμε σε μπολ, την καλύπτουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για 1 ώρα.

Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι. Ξεφουσκώνουμε την ζύμη στον πάγκο. Χωρίζουμε σε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού. Πλάθουμε κορδόνι με τα χέρια, λεπτό και μακρύ.Τηγανίζουμε τα κορδόνια λίγα λίγα να ροδίσουν. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Ανακατεύουμε ταχίνι με κακάο και μέλι για το σερβίρισμα.

Τα πασπαλίζουμε με κανελοζάχαρη όπως είναι ζεστά και τα σερβίρουμε με ντιπ ταχίνι και μέλι.

Mερίδες: 30
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά


argiro.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr