Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Άγιος Παΐσιος: Μαζί με την διάλυση των Σκοπίων θα ανοίξει και το Βορειοηπειρωτικό

«Τα μάτια σας δεκατέσσερα» δόθηκε το σύνθημα να αλλάξουν τα σύνορα στα Βαλκάνια.

Απόσπασμα άρθρου από το βίντεο: Το μαχαίρι λοιπόν που θα κόψει τον χαλβά των Φαρσάλων στα Σκόπια πιάνει και ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ. Όπως επαληθεύεται ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ για το κρατίδιο των Σκοπίων έτσι αναμένουμε σύντομα και τα κάτωθι ως αναφορά την ΒΟΡΕΙΟ ΗΠΕΙΡΟ: «Τη Βόρειο Ήπειρο οι μεγάλοι τη χαντάκωσαν. Αυτοί πρέπει να κανονίσουν και τώρα το θέμα.



Χρειάζεται διάκριση από εμάς για να μη γίνονται υπερβολές και δημιουργείται αναταραχή στον κόσμο». (Πρεσβυτέρου Διονυσίου Τάτση, «Ο Γέροντας Παΐσιος», 1995) Ενω εἶχε πεῖ μεταξὺ ἄλλων: «Μὴ φοβάστε. Ἐσᾶς θὰ σᾶς ἐλευθερώσουν κάτι παλαβοί· ἀπὸ μέσα καὶ ἀπὸ ἔξω. Παλαβοὶ μὲ τὴν καλὴ ἔννοια, δηλαδὴ παλικάρια. Αὐτοὶ δὲ θὰ καταλαβαίνουν ἀπὸ πολιτικές, καὶ θὰ μποῦν μέσα νὰ βοηθήσουν.

Οἱ πολιτικοὶ θὰ τὸ χαροῦν κι αὐτοὶ κατὰ βάθος, ἀλλὰ αὐτοὶ δεσμεύονται καὶ δὲν μποροῦν νὰ ἐνεργήσουν. Οἱ ἄλλοι θὰ τὸ δεχτοῦν. Ἔ! ἀφοῦ ἔγινε τώρα, ἔγινε, θὰ ποῦν. Μὴ φοβάστε. Λειτουργοῦν καὶ οἱ πνευματικοὶ νόμοι. Πόνος εἶναι αὐτός. Μιὰ οἰκογένεια εἴμαστε καὶ μᾶς χώρισαν. Σὰν νὰ λένε, αὐτὰ τὰ παιδιὰ νὰ πᾶνε χώρια ἀπὸ τοὺς ὑπόλοιπους. Πονάει αὐτό! Τόσες φορὲς τὴν ἐλευθερώσαμε τὴ Βόρεια Ἤπειρο, τόσα αἵματα, τόσα κρυοπαγήματα! Δὲ θὰ πᾶν χαμένα ὅλα αὐτά». (Ἀθανάσιου Ρακοβαλῆ, «Ὁ πατήρ Παΐσιος μοῦ εἶπε», ἔκδοση 18η, σελ. 76)

https://hellasforce.com/ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 Προσωπική μαρτυρία που μου μεταφέρθηκε με τον αείμνηστο Νικόλαο Μάρτη φίλο του ΟΣΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ του Αγιορείτη με ομολογιακό έργο συγγραφής και ομιλιών πάνω στο θέμα της πλαστογράφησης του ονόματος της Μακεδονίας μας. Ήταν Αρχές της δεκαετίας του 90 όταν συναντήθηκα με τον κ. Νίκο όπως τον αποκαλούσα σεβαστικά και οικεία στα πλαίσια μιας συνεργασίας μας σε κάποιο ιστορικό θέμα που αφορούσε τον κοινό τόπο της καταγωγής μας. Σε αυτήν την συνάντηση ήταν συγκινημένος αλλά και ανήσυχος.

ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ γιατί μου έδειξε το ιδιόχειρο σημείωμα που του έγραψε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ και έλεγε «Μάρτη έγινε ο Ευαγγελισμός, Μάρτη η Επανάσταση του 1821, Μάρτης αγωνίζεται και για το θέμα της Μακεδονίας» ΑΝΗΣΥΧΟΣ γιατί όπως μου είπε μέχρι να με συναντήσει τον παρακολουθούσαν δύο άγνωστοι άνδρες, πιθανολογώντας ότι ανήκαν σε γνωστή πρεσβεία . Σε αυτήν την συνάντηση μου εκμυστηρεύθηκε ότι από συζήτηση που είχε με τον ΑΓΙΟ του εντυπώθηκαν δυο πράγματα. «μαζί με την διάλυση των Σκοπίων θα ανοίξει και το Βορειοηπειρωτικό» «οι Έλληνες πρέπει να είναι προσεκτικοί και ενωμένοι όταν θα αρχίσει η νέα μοιρασιά.. γιατί παιδάκι μου , όπως του είπε θα καραδοκεί και ο τούρκος να πάρει τα δικά του»



Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

pentapostagma.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr