Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Aγιορείτικη Μοναστηριακή συνταγή: Χαλβάς σιμιγδαλένιος

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος από τις Aγιορείτικες Μοναστηριακές Συνταγές.

Υλικά:

2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
1 φλιτζάνι λάδι
2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
1/2 φλιτζάνι σταφιδες
1 ξύλο κανέλα
1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού.

Εκτέλεση:
Σε φαρδιά κατσαρόλα καίμε το λάδι και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ώσπου να πάρει χρώμα καστανό.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι:
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα, και τη φλούδα , ώσπου να δέσει.

Ρίχνουμε το σιρόπι ( αφού αφαιρέσουμε την κανέλα και τη φλούδα) στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ο χαλβάς.

Τον σερβίρουμε σε μπολ ή τον φορμάρουμε.

orthodoxia.online

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr