Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Μοναχός Αρσένιος: «Η Θεομηνία»

«Σιγή ιχθύος» βλέπουμε να επικρατεί στους αρχιερείς της Ελλαδικής Εκκλησίας, και όχι μόνο. Εκτός ολίγων εξαιρέσεων, οι υπόλοιποι αρχιερείς επιλέξανε την καταραμένη σιωπή έναντι του εσχάτου κινδύνου, από την μεγάλη προδοσία των πολιτικών μας.
Οι κυβερνώντες πολιτικοί κήρυξαν διωγμό για την Πατρίδα και την Εκκλησία.

Οι δε αρχιερείς μας, προσηλωμένοι στα πολυαρχιερατικά συλλείτουργα και τις πομπώδεις πανηγύρεις, δείχνουν με τον τρόπο τους μία εκούσια αδιαφορία που βαθμολογείται με στάση προδοτική. Έτσι λοιπόν, εκπληρώνεται μια προφητεία στις μέρες μας, ενός αγαθού ιερέως, που έζησε πολλά χρόνια στα βουνά των Αγράφων. Σήμερα είναι υπέργηρος και περιμένει με αγαθή συνείδηση να εκπληρώσει το κοινό χρέος, ώστε να απολαύσει τους κόπους και τις θυσίες που κατέβαλε, για την αγάπη του Χριστού και του πλησίον.

Αυτός λοιπόν ο αγαθός Λευΐτης, είχε πει πως όταν περιέλθει η Εκκλησία μας στον έσχατο κίνδυνο, μόνον δύο ή τρεις αρχιερείς θα υπερασπιστούν την αλήθεια του Χριστού!! Να λοιπόν που επαληθεύτηκε ο άνθρωπος του Θεού, διότι μόνον δύο αρχιερείς μάχονται εναντίον των Αντιχρίστων νομοσχεδίων, συμφώνου συμβιώσεως και αλλαγής φύλου. Αυτοί οι ιεράρχες είναι οι μητροπολίτες Κυθήρων και Γόρτυνος.

Από την άλλη πλευρά, βλέπουμε δυστυχώς πολλούς μητροπολίτες να φωτογραφίζονται με υπουργούς της παρούσης κυβέρνησης σε υποδοχή ιερών λειψάνων. Ω του παραδόξου θαύματος! Υπουργοί που υπογράψανε το καταραμένο νομοσχέδιο της αλλαγής φύλου, βρίσκονται δίπλα από τους Μητροπολίτες στην υποδοχή ιερών λειψάνων. Ω της δεινής υποκρισίας των Μητροπολιτών και των Υπουργών! Οι μεν Μητροπολίτες επιλέξανε την καταραμένη σιωπή και τον συμβιβασμό, ενώ θα έπρεπε να τους είχαν απαγορέψει να παρευρίσκονται στον ιερό τόπο. Οι δε Υπουργοί προσέθεσαν επιπλέον αναίδεια στην αναίδεια, ώστε να παρευρίσκονται χωρίς καμιά ντροπή, χωρίς φόβο Θεού και χωρίς έλεγχο της συνειδήσεώς τους, που υπέγραψαν εγκληματικά νομοσχέδια για την νεολαία μας. Και τώρα τί μέλλει γενέσθαι;

Τώρα ως φυσικό επακόλουθο, περιμένουμε να μιλήσει ο ουρανός! Ήδη άρχισε να στέλνει τα θεομηνύματά του. Αυτό που συνέβη πρόσφατα στην Μάνδρα Αττικής, με την φοβερή νεροποντή, είναι όντως θεομηνία και βιβλική καταστροφή. Ποιοι είναι οι πρώτοι που ευθύνονται για αυτό; Μα φυσικά οι ποιμένες της Εκκλησίας μας. Και γιατί ευθύνονται, εν πρώτοις, μόνον αυτοί; Διότι απέκρυψαν και αποκρύπτουν την αλήθεια από τον λαό του Θεού, συμπορευόμενοι με την παράνομη κυβέρνηση. Άραγε με αυτό το μήνυμα που έστειλε ο Ουρανός, θα πάρουν το μήνυμά τους οι ποιμένες της Εκκλησίας μας ή θα είναι «αρχή οδύνων» η φοβερή θεομηνία;

Εάν, ο μη γένοιτο, συμβεί το δεύτερο, τότε πρέπει από τώρα να αρχίζουμε να θρηνούμε με τον μοναδικό θρήνο του προφήτου Ιερεμία της Παλαιάς Διαθήκης. Έτσι λοιπόν από τους 80 και πλέον ιεράρχες της Εκκλησίας μας, μόνο δύο τολμήσαν να αντισταθούν, στα παράνομα νομοσχέδια της κυβερνήσεως. Οι δε άλλοι γιατί σιωπούν; Τί και ποιον φοβούνται; Φοβούνται περισσότερο τους παράνομους και άθεους κυβερνώντες από τον Άγιο Τριαδικό Θεό; Δεν γνωρίζουν πως είναι υποχρεωμένοι να κηρύττουν την αλήθεια του Χριστού και να την υπερασπίζονται μέχρις αίματος; Επιτέλους, ας μας απαντήσουν, είναι ιεράρχες της Ορθοδόξου Εκκλησίας του Χριστού ή διπλωμάτες, όπως οι πολιτικοί;

Εμείς βέβαια γνωρίζουμε, πως όπως υπάρχει ο Θρησκευτικός Οικουμενισμός, έτσι υπάρχει και ο Πολιτικός Οικουμενισμός. Και ο μεν πρώτος, εργάζεται για να γίνει μία θρησκεία για όλα τα έθνη, ο δε δεύτερος να γίνει μία παγκόσμια κυβέρνηση. Επομένως, αυτά τα αισχρά και εγκληματικά νομοσχέδια που κατέβασαν στην Βουλή και τα ψήφισαν οι θλιβεροί πολιτικοί μας, είναι δεδομένο πως θα τα δεχτεί και ο έτερος, Θρησκευτικός Οικουμενισμός. Το καταλάβαμε λοιπόν; γιατί σιωπούν οι δεδηλωμένοι Οικουμενιστές ιεράρχες μας και οι λοιποί κρυφοί, όσοι φυσικά υπάρχουν, που διστάζουν ακόμη να εκδηλωθούν;

Όμως σε λίγο καιρό, τα γεγονότα θα τους αναγκάσουν να ομολογήσουν αυτό που είναι. Ώδε λοιπόν η σοφία των ποιμένων μας και αναμένουμε να δούμε τελικά τί θα επιλέξουν. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά στον χώρο της Εκκλησίας μας, ίσως πιο φοβερά ακόμη που δεν τα γνωρίζουμε, οι παράνομοι και άθεοι κυβερνώντες έχουν σύρει τον χορό της προδοσίας από πολύ καιρό. Μέσα σε αυτόν τον επαίσχυντο χορό, βλέπουμε να ακολουθούν και πολιτικοί που διαφήμιζαν την ευσέβειά τους. Όπως ο ανώτατος άρχων του τόπου μας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπιος Παυλόπουλος. Έτσι λοιπόν, ο Πρόεδρος υπέγραψε τα εγκληματικά νομοσχέδια και βύθισε την πατρίδα μας στην τελεία απόγνωση. Ενώ είχαμε όλοι μας την ελπίδα, πως θα στεκόταν στο ύψος των περιστάσεων.

Μάλιστα, λοιπόν, ο Πρόεδρος Προκόπιος Παυλόπουλος, που μπαινοβγαίνει από Εκκλησία σε Εκκλησία, προτίμησε να λυπήσει την πηγή της ανωτερότητος και της μεγαλωσύνης, τον Κύριο μας Ιησού Χριστό και να δώσει χαρά στους υπηρέτες του Αντιχρίστου, αθλίους κυβερνώντες πολιτικούς μας. «Μηδένα προ του τέλους μακάριζε» μας λέει ο Σόλων, ο αρχαίος Έλλην φιλόσοφος. Το λέω αυτό, διότι πρόσφατα ένας μητροπολίτης της Εκκλησίας της Ελλάδος, εγκωμίαζε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και έλεγε πως όταν του μιλούσε για τον Χριστό και τους Αγίους, έτρεχαν δάκρυα από τα μάτια του! Ας ρωτήσει ο λεγόμενος μητροπολίτης τον Πρόεδρο, πόσα πτυχία έχει πάρει από την σχολή της «υποκριτικής τέχνης»; Διότι αυτά τα δάκρυα που έρρεαν από τα μάτια του Προέδρου, είναι εξ ολοκλήρου ψεύτικα και υποκριτικά.

Άλλωστε ο ίδιος ο Πρόεδρος, μας το απέδειξε, πως είναι έτσι όπως τα λέμε. Διότι, ενώ έδειχνε πως τιμάει την Ελληνοορθοδοξία, ξαφνικά πήγε με το μέρος των εχθρών της Πίστεως και της Πατρίδος, με αποτέλεσμα να λέγεται στο εξής «κατώτερος πολίτης» από το αντίστοιχο που λεγόταν προ καιρού, «ανώτατος άρχων». Ας μάθει λοιπόν ο Πρόεδρος, πως ο Κύριος Ιησούς Χριστός, η πηγή και ο χορηγός κάθε ανωτάτης αρχής, του αφαίρεσε τον τίτλο του «ανωτάτου άρχοντος». Κι αυτό θα το διαπιστώσει κι ο ίδιος, κάποια στιγμή μέσα του.

Δεν θα κάνουμε ιδιαίτερο λόγο προς τους κυβερνώντες, διότι αυτοί μας έχουν ομολογήσει ξεκάθαρα πως είναι άθεοι, απάτριδες και υπηρέτες ξένων συμφερόντων. Απλά αναμένουμε πότε επιτέλους ο λαός μας, θα ξυπνήσει να τους δώσει την πρέπουσα απάντηση. Συμπερασματικά λοιπόν, έχουμε να πούμε πως στην πατρίδα μας, ένα μόνο λείπει, η πολυπόθητη μετάνοια. Είναι μονόδρομος για όλους μας πλέον, ότι μόνο η μετάνοια θα διορθώσει όλα τα κακά, που μας έχουν σφίξει για τα καλά. Εάν δεν μετανοήσουμε, κλήρος και λαός, ίσως να δυσκολευτούμε πολύ ακόμη. Στην Παλαιά Διαθήκη, όταν ο λαός του Θεού έπεφτε σε μεγάλες συμφορές, λόγω της αμαρτίας του, μόνο με την μετάνοιά του τα διόρθωνε ο Θεός στο εξής όλα. Έτσι και τώρα, δεν έχουμε άλλη επιλογή εκτός από την μετάνοια. Διότι μετάνοια σημαίνει συμφιλίωση με τον Θεό, μας λέγει ο Άγιος Ιωάννης ο Σιναΐτης. Ενώ αμετανοησία σημαίνει έχθρα με τον Θεό. Ο Χριστός και η Παναγία μας, να βοηθήσουν να επιλέξουμε όλοι την μετάνοια. Αμήν.

Αρσένιος μοναχός
Σκήτη Κουτλουμουσίου
Άγιον Όρος


vimaorthodoxias.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr