Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2017

Κυριακή προ της Υψώσεως - ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ Κατά Ιωάννην (γ΄ 13 - 17)
Είπεν ο Κύριος· «Ουδείς αναβέβηκεν εις τον ουρανόν ει μη ο εκ του ουρανού καταβάς, ο υιός του ανθρώπου ο ων εν τω ουρανώ. Και καθώς Μωυσής ύψωσε τον όφιν εν τη ερήμω, ούτως υψωθήναι δεί τον υιόν του ανθρώπου, ίνα πας ο πιστεύων εις αυτόν μη απόληται, αλλ' έχη ζωήν αιώνιον.

Ούτω γαρ ηγάπησεν ο Θεός τον κόσμον, ώστε τον υιόν αυτού τον μονογενή έδωκεν, ίνα πας ο πιστεύων εις αυτόν μη απόληται, αλλ' έχη ζωήν αιώνιον. Ου γαρ απέστειλεν ο Θεός τον υιόν αυτού εις τον κόσμον ίνα κρίνη τον κόσμον, αλλ' ίνα σωθή ο κόσμος δι' αυτού.»

Απόδοση στη νεοελληνική:

Είπεν ο Κύριος: «Κανείς δεν ανέβηκε εις τον ουρανόν, παρά εκείνος που κατέβηκε από τον ουρανόν, ο Υιός του ανθρώπου, ο οποίος είναι εις τον ουρανόν. Όπως ο Μωϋσής ύψωσε το φίδι εις την έρημον, έτσι πρέπει να υψωθή ο Υιός του ανθρώπου, ώστε καθένας που πιστεύει εις αυτόν να μη χαθή, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον.

Διότι τόσον πολύ αγάπησε ο Θεός τον κόσμον, ώστε έδωκε τον Υιόν του τον μονογενή, διά να μη χαθή όποιος πιστεύει εις αυτόν, αλλά να έχη ζωήν αιώνιον. Διότι δεν έστειλε ο Θεός τον Υιόν του εις τον κόσμον, διά να καταδικάση τον κόσμον, αλλά διά να σωθή ο κόσμος δι’ αυτού.»

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr