Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Από τα Μετέωρα στο Βόλο τα «Άχραντα Πάθη» του Κυρίου (ΦΩΤΟ)

Ξεχωριστή τιμή και ευλογία για τη Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού συνιστά η έλευση στο Βόλο και η φιλοξενία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου των...
«Αχράντων Παθών» του Κυρίου, ήτοι αποτμημάτων της Χλαμύδας, του Σπόγγου και του Ακάνθινου Στεφάνου, που φυλάσσονται, ως πολύτιμος θησαυρός στην Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου.

Τα «Άχραντα Πάθη» κόμισε στην πόλη μας ο Ηγούμενος της Μονής Αρχιμ. Νήφων Καψάλης, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σταγών & Μετεώρων και τα υποδέχθηκε στα προπύλαια του Ναού ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος ξ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και πλήθους ευλαβών Χριστιανών. Παράλληλα, στον Μητροπολιτικό μας Ναό αφίχθη και η Ιερά και Θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας Κοσμοσώτειρας του Έβρου, η οποία παρέμεινε για τέσσερις ώρες, στην επιστροφή της από τον Πειραιά στην Αλεξανδρούπολη.

Μετά την υποδοχή, τελέστηκε ο τελευταίος, για την φετινή Μεγάλη Τεσσαρακοστή, Κατανυκτικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου μας κ. Ιγνατίου, ο οποίος, στο τέλος, ολοκλήρωσε τη σειρά των κατανυκτικών ομιλιών του.



dogma.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr