Σάββατο 11 Μαρτίου 2017

Αγιορείτικη συνταγή: Τρουφάκια αλάδωτα

Υλικά:
Καρύδι χοντροκομμένο 500 γραμμάρια
Κουβερτούρα 500 γραμμάρια
Φρυγανιά τριμμένη 250 γραμμάρια
Κακάο 1 κουταλιά της σούπας
Λίγο γαρύφαλλο τριμμένο
Κονιάκ 2 κουταλιές της σούπας
Ζάχαρη 550 γραμμάρια
Νερό 1 ½ κούπα
Λίγο ανθόνερο

Εκτέλεση:
Βράζουμε την ζάχαρη με το νερό. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά σε μια λεκάνη κουζίνας και τα ανακατεύουμε προσθέτοντας και το σιρόπι.

Ανακατεύουμε καλά να γίνει μια μάζα που να πλάθεται.

Σ’ένα πιάτο βάζουμε λίγο κονιάκ για να βρέχουμε τα χέρια μας ώστε να μην κολλάει η ζύμη όταν τα πλάθουμε.

Δίνουμε όποιο σχήμα θέλουμε στρογγυλό ή στενόμακρο.

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και βουτάμε τα τρουφάκια με πιρούνι ένα-ένα μέσα σε αυτή.

Έχουμε στρώσει σε ένα ταψί λαδόκολλα και τα ακουμπάμε ένα ένα εκεί.

Βάζουμε κάθε τρουφάκι σε ατομικά χάρτινη θήκη για τρουφάκια.

Βάζουμε κάθε τρουφάκι σε ατομική χάρτινη θήκη για τρουφάκια.

Τα διατηρούμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

monastiriaka.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr