Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ! ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΙ: Βρήκαν τον τάφου του...

Σε μια τεραστίας σημασίας αρχαιολογική ανακάλυψη προχώρησε ο αρχιτέκτονας στο Τμήμα Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, Μιχάλης Λεφαντζής...
σε συνεργασία με τον αναπληρωτή καθηγητή Αρχαίας Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Θεόδωρο Μαυρογιάννη, στην Κυπριακή Πάφο.

Οι εν λόγω αρχαιολόγοι βρήκαν τον τάφο του Έλληνος Βασιλέως, Πτολεμαίου Ευπάτωρα, ο οποίος ήταν μέλος της Δυναστείας των Πτολεμαίων που κυβέρνησε καθ’ όλη την Ελληνιστική περίοδο την Κύπρο.

Έζησε τον δεύτερο αιώνα προ Χριστού και πέθανε το 152 από μεταδοτική ασθένεια σε σχετικά μικρή ηλικία, όμως πρόλαβε λίγο να βασιλεύσει ως συμβασιλέας του πατρός του, και προοριζόταν ως μελλοντικός ανώτατος διοικητής της Κύπρου, όμως η ασθένειά του δεν του το επέτρεψε.

Η τελευταία του κατοικία βρέθηκε στον 8ο θάλαμο από τους Τάφους των Βασιλέων, το οποίο ήταν το νεκροταφείο της Πτολεμαϊκής περιόδου, και η ταυτοποίησή του είναι μεγάλης σημασίας λόγω της μοναδικότητος του ταφικού μνημείου, που δεν είναι ένας απλός τάφος, αλλά υποστηρίζει έναν ολόκληρο ναό.

Δείτε την συνέντευξη του Μιχάλη Λεφατζή στον ΑΝΤ1 Κύπρου, σχετικά με την μεγάλη ανακάλυψη:

voicenews.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr