Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Παραδοσιακά κόλλυβα - Συνταγή από το Άγιον Όρος

Μία απλή συνταγή από το Άγιο Όρος για να φτιάξετε κόλλυβα.

Υλικά:



  •     1/2 κιλό σιτάρι
  •     2 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα τριμμένη
  •     1 κουταλιά της σούπας αμυγδαλόψιχα ασπρισμένη και τριμμένη
  •     1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  •     1/2 κουταλιά της σούπας σουσάμι καβουρδισμένο
  •     1/2 κουταλιά της σούπας σπόρους από ρόδι
  •     1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  •     1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
  •     1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  •     1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά
  •     άχνη ζάχαρη και κανέλα για την επικάλυψη

Εκτέλεση:
Βράζουμε το σιτάρι τόσο ώστε να μη χυλώσει. Το σουρώνουμε και το απλώνουμε σε καθαρή πετσέτα για να τραβήξει το νερό του.

Βάζουμε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά (εκτός από την άχνη ζάχαρη) και ανακατεύουμε. Τα απλώνουμε σε πιατέλα και τα πιέζουμε από πάνω με μια λαδόκολλα. Τα καλύπτουμε με άχνη ζάχαρη.

Αν τα κόλλυβα είναι για μνημόσυνο ή τρισάγιο, σχηματίζουμε στην επιφάνεια έναν σταυρό με κανέλα ή αμύγδαλο ή σπόρους από ρόδι. Αν είναι για εορταζόμενο άγιο, σχηματίζουμε τη μορφή του αγίου με κανέλα ή φυσικά χρώματα.

mountathos-eshop.com

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr