Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Πανεύκολη και μυρωδάτη γαλατόπιτα που γίνεται χωρίς φύλλο

Υλικά:
    1 1/2 λίτρο γάλα
    2 κούπες ζάχαρη
    1 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
    2 βανίλιες
    200 γρ. βούτυρο
    1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
    1 πορτοκάλι (ξύσμα και χυμό)
    4 αυγά
    άχνη και κανέλα για πασπάλισμα

Εκτέλεση:



Βήμα 1 
 
1) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις.
 
Βήμα 2 
 
2) Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, τις βανίλιες και την ζάχαρη.
 
Βήμα 3 
 
3) Αφήνουμε να πάρει την πρώτη βράση και προσθέτουμε το σιμιγδάλι. Όταν βράσει καλά (δεν δένει) απομακρύνουμε από την φωτιά και βάζουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά.
 
Βήμα 4 
 
4) Μετά βάζουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα) και τέλος ένα ένα τα αυγά.
 
Βήμα 5 
 
5) Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί 30 cm περίπου και ψήνουμε για 1 ώρα.
 
Βήμα 6

6) Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
 
 sintagespareas.gr
 
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr