Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2016

Σέρβος επιστήμονας: «Ποιοί είναι πιο επικίνδυνοι, οι σατανιστές ή οι Μάρτυρες του Ιεχωβά;»

Οι  διάφορες θρησκευτικές  σέκτες ήταν ιδιαίτερα ενεργές  στη Σερβία στις «ταραχώδη δεκαετία του 90», αλλά η παρουσία τους εξακολουθεί να είναι αισθητή και σήμερα.

«Πιο συχνά από ό, τι φαίνεται πέφτουν στα δίχτυα τους  ομάδες του πληθυσμού και φυσικά οι νέοι ...
άνθρωποι» δηλώνει ο Σέρβος ειδικός επί του θέματος  Sladan  Mijaljevic, σε συνέντευξή του σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα  .

Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία για το πόσες αιρέσεις λειτουργούν στη Σερβία.

«Πρώτα απ “όλα, αυτό γίνεται  επειδή κανείς δεν έχει ασχοληθεί  με  αυτήν την δουλειά  τα τελευταία 30 χρόνια. Οι πληροφορίες αυτές εμφανίζονται  μόνο όταν συμβεί κάποιο γεγονός.

Όταν για παράδειγμα μια θρησκευτική οργάνωση κάνει  διαλέξεις, ή  ακουστεί κάποια βεβήλωση σε  νεκροταφείο, ή καταστραφούν  μνημεία ή βγουν στην δημοσιότητα  ορισμένα σατανιστικά τελετουργικά.

«Μόνο τότε η αστυνομία που είναι επιφορτισμένη  με τη δημόσια τάξη καταγράφει αυτά τα γεγονότα» , δήλωσε ο Mijaljevic.

« Οι  αιρέσεις είναι στην υπηρεσία μιας νέας παγκόσμιας τάξης και αυτό είναι το τέταρτο επίπεδο της υποδούλωσης του λαού. Το πρώτο είναι  η  πολιτική υποδούλωση , ακολουθεί  η οικονομική και μετά η  στρατιωτική, και στο τέλος, έρχεται  η πνευματική σκλαβιά. Ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα είδος «εμπορικού  κέντρου»  διαφορετικών θρησκειών οι οποίες θα προσφέρουν ένα «προϊόν» που θα απευθύνεται ως το δυνατόν σε περισσότερους ανθρώπους. Έτσι, η θρησκευτική ενότητα του λαού καταστρέφεται», τονίζει ο πολύ καλά ενημερωμένος Σέρβος εμπειρογνώμονας .

«Πριν από δέκα χρόνια, είχαμε πάνω από 300 διαφορετικές σέχτες. Σε μια τέτοια κατάσταση αταξίας και  διαχωρισμού, είναι πολύ δύσκολο να αντισταθούμε στον κοινό εχθρό», είπε ο  Mijaljevic.

Σύμφωνα με τον ειδικό επί των θρησκευτικών σεκτών , ορισμένα κέντρα επιρροής έχουν μια πολύ ισχυρή επιρροή στους ηγέτες της σερβικής κυβέρνησης μέσω των διπλωματικών αποστολών τους.

Οι «πιέσεις» για αυτό το θέμα  προέρχονται  από τις πρεσβείες των ΗΠΑ, της  Γερμανίας, της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου . Για παράδειγμα, το 2010, περίπου δέκα αιρέσεις είχαν αναγνωριστεί επίσημα ως θρησκευτικοί  οργανισμοί , ενώ δεν πληρούσαν το νόμο για τις θρησκευτικές οργανώσεις από το 2006.

«Είναι  γνωστό το γεγονός ότι ο Πρέσβης των ΗΠΑ εκείνη την εποχή  Michael Christian Polt είχε  επενδύσει πολλή προσπάθεια για να κερδίσει την αναγνώριση των Μορμόνων ως θρησκευτική κοινότητα στην Σερβία», δηλώνει ο ίδιος.

Αιρέσεις κρύβονται πίσω από τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, μιας και αυτές αποτελούν  μια από τις μάσκες των δραστηριοτήτων τους.

«Κάθε σοβαρή αίρεση έχει έναν ορισμένο αριθμό  ανθρώπων που ασχολούνται με την επιστημονική εργασία, την ανθρωπιστική βοήθεια και την εργασία με τα ΜΜΕ. Από διάστημα σε διάστημα , προβάλλουν τους υποψηφίους  τους για την προεδρία της Σερβικής Ακαδημίας Επιστημών. Όλα αυτά είναι οι μάσκες που αποκρύβουν τις αληθινές δραστηριότητές τους», εξήγησε ο Σέρβος σεκτολόγος .

Ο ειδικός επιστήμονας είναι βέβαιος για ένα πράγμα,  «η ιδέα ότι σατανικές αιρέσεις είναι το πιο επικίνδυνο  πράγμα είναι ένα μεγάλο λάθος.

«Για να γίνει ο αποκαλούμενος «τελετουργικός φόνος, χρειάζεται μια δεκαετία, κατά την οποία το άτομο θα πρέπει να είναι κάτω από την επιρροή μιας σατανικής αίρεσης. Κατά τη γνώμη μου, οι Μάρτυρες του Ιεχωβά οι οποίοι αρνούνται τις μεταγγίσεις αίματος, αποτελούν μια  πολύ πιο σοβαρή ανησυχία. Είναι ακόμα δύσκολο να πούμε πόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Σερβία τα τελευταία τριάντα χρόνια, λόγω του γεγονότος ότι εγκατέλειψαν μια αίρεση», δήλωσε ο Mijaljevic.

pentapostagma.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr