Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Στην τελική ευθεία για το πρώτο τέμενος στην Αθήνα;

Ένα βήμα πιο κοντά στην κατασκευή για το πρώτο τέμενος στην Αθήνα, φαίνεται ότι βρισκόμαστε πλέον μετά και τις αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας.
Το Δ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με σειρά αποφάσεων του, επέτρεψε τη συνέχιση των προπαρασκευαστικών εργασιών για  να κατασκευαστεί το πρώτο ισλαμικό τέμενος  στην περιοχή του Βοτανικού του Δήμου Αθηναίων.

Υπενθυμίζεται ότι το Τέμενος έκτασης 850 τ.μ. και χωρητικότητας 300 ανδρών και 50 γυναικών έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί (ουσιαστικά να μετασκευαστεί υφιστάμενο κτίριο) σε έκταση 17 στρεμμάτων στο παλαιό συνεργείο αυτοκινήτων του Πολεμικού Ναυτικού στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού Βοτανικού και η κατασκευή του αποσκοπεί στην κάλυψη των θρησκευτικών αναγκών των μουσουλμάνων που διαμένουν στην χώρα μας.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει 111 κάτοικοι του Ελαιώνα επικαλούμενοι την ιδιότητα των Χριστιανών Ορθοδόξων Ελλήνων Πολιτών και ζητούσαν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η δημοπράτηση του έργου της ανέγερσης του Τεμένους.

Θα πρέπει, επίσης, να αναφέρουμε ότι αρχικά είχε προσφύγει κατά του Τεμένους και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Ωστόσο, ο Σεβασμιώτατος Μητοπολίτης Πειραιώς κατά τη συζήτηση της υπόθεσης στο ακροατήριο δεν παραστάθηκε και ως εκ τούτου η αίτηση ακύρωσής του απορρίφθηκε ως ανομιμοποίητη.

dogma.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr