Ένα πολύ νόστιμο σοκολατένιο cheesecake για τους λάτρεις της σοκολάτας. Μια συνταγή για ένα cheese cake Nutella’s που θα απογειώσει τη γεύση σας.
Υλικά συνταγής:
Για τη βάση:
Για τη κρέμα cheesecake:
Για το γλάσο σοκολάτας:
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση:
Θρυμματίζουμε σε multi το μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και προσθέτουμε και το βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου και τη νουτέλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθοιηθούν.
Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου με ένα κουτάλι σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή σε μια ταρτιέρα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Για τη κρέμα cheesecake:
Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε τη νουτέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, τη κρέμα γάλακτος, και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα.
Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο, απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση του μπισκότου και με ένα κουτάλι το στρώνουμε μέχρι να σκεπάσει ομοιόμορφα την επιφάνεια του μπισκότου. Σκεπάζουμε τη φόρμα με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
Για το γλάσο σοκολάτας:
Τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε φτιάχνουμε το γλάσο επικάλυψης. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μία βράση και παράλληλα σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Μόλις είναι έτοιμη να κοχλάσει η κρέμα γάλακτος την αφαιρούμε από την εστία και όπως είναι ζεστή, την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε ένα κουταλάκι βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά Αδειάζουμε πάνω στο προηγούμενο μείγμα, σκεπάζουμε ξανά με αλουμινόχαρτο και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι το cheesecake να παγώσει καλά.
sintayes.gr
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr
Υλικά συνταγής:
Για τη βάση:
Για τη κρέμα cheesecake:
- 450 γρ. τυρί κρέμα (μασκαρπόνε ή τύπου Philadelphia)
- 2 φλ. τσαγιού Νουτέλα
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
- 1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
Για το γλάσο σοκολάτας:
- 125 γρ. σοκολάτα
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. βιτάμ
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση:
Θρυμματίζουμε σε multi το μπισκότα μέχρι να γίνουν σκόνη και προσθέτουμε και το βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου και τη νουτέλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθοιηθούν.
Στρώνουμε το μείγμα μπισκότου με ένα κουτάλι σε ένα ταψάκι με αποσπώμενο πάτο ή σε μια ταρτιέρα και το βάζουμε στο ψυγείο.
Για τη κρέμα cheesecake:
Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε τη νουτέλα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη, τη κρέμα γάλακτος, και χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα.
Βγάζουμε τη βάση από το ψυγείο, απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση του μπισκότου και με ένα κουτάλι το στρώνουμε μέχρι να σκεπάσει ομοιόμορφα την επιφάνεια του μπισκότου. Σκεπάζουμε τη φόρμα με ένα αλουμινόχαρτο και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 4-5 ώρες μέχρι να παγώσει καλά.
Για το γλάσο σοκολάτας:
Τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε φτιάχνουμε το γλάσο επικάλυψης. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρει μία βράση και παράλληλα σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα. Μόλις είναι έτοιμη να κοχλάσει η κρέμα γάλακτος την αφαιρούμε από την εστία και όπως είναι ζεστή, την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε ένα κουταλάκι βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά Αδειάζουμε πάνω στο προηγούμενο μείγμα, σκεπάζουμε ξανά με αλουμινόχαρτο και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι το cheesecake να παγώσει καλά.
sintayes.gr
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr