Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Αγιορείτικος σιμιγδαλένιος χαλβάς

Υλικά:
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χονδρό
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1/2 φλιτζάνι σταφιδες
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού.

Εκτέλεση:

Σε φαρδιά κατσαρόλα καιμε το λάδι και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι, ώσπου να πάρει χρώμα καστανό.Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι :
Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα, και τη φλούδα , ώσπου να δέσει.

Ρίχνουμε το σιρόπι (αφού αφαιρέσουμε την κανέλα και τη φλούδα) στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι.

Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ο χαλβάς.Τον σερβίρουμε σε μπολ ή τον φορμάρουμε.

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr