Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Με τιμές αρχηγού κράτους στο ΥΠΕΘΑ η εικόνα της Παναγίας Σουμελά (ΦΩΤΟ)

Με τιμές Αρχηγού Κράτους, χθες έγινε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας η υποδοχή της ιεράς εικόνας της Παναγίας Σουμελά, η οποία θα παραμείνει επί τριημέρου στον ιερό ναό της Παναγίας της Παντάνασσας του στρατοπέδου.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το υπουργείο με αφορμή την 97η επέτειο της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού και των Αρμενίων προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες να προσκυνήσουν το σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού.

Σύμφωνα με πηγές του pontos-news.gr, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, και την ιερή εικόνα θα συνοδεύσουν από το Βέρμιο εκπρόσωποι της ιεράς μονής Παναγίας Σουμελά και αντιπροσωπεία ποντιακών οργανώσεων.

Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, ως γνωστόν, λαμβάνουν κάθε χρόνο μέρος στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τον Δεκαπενταύγουστο στις πλαγιές του Βερμίου, και η μετάβαση της εικόνας της Σουμελιώτισσας στο Πεντάγωνο έχει και συμβολισμό τιμής προς το στρατό που επαγρυπνά για τη διαφύλαξη της εθνικής μας κυριαρχίας.

Αεροφωτογραφία από την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων στην Θεσσαλονίκη



Πρώτη με προτροπή του κ. Καμμένου προσκύνησε την ιερά εικόνα η ηλικιωμένη Ελισάβετ Αλεξανδρίδου Πόντια στην καταγωγή, η οποία θα είναι μεταξύ των Ποντίων που θα τιμηθούν στην αυριανή επετειακή εκδήλωση Μνήμης στους Στύλους του Ολυμπίου Διός. Στην τελετή παραβρέθηκε σύσσωμη η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής 'Αμυνας, εκπρόσωποι όλων των πολιτικών κομμάτων, ο πρόεδρος Γεώργιος Τανιμανίδης και το διοικητικό συμβούλιο της Πανελληνίου Ομοσπονδίας Ποντιακών Οργανώσεων.

Στην επίσημη υποδοχή της ιεράς εικόνας συμμετείχε επίσης άγημα της προεδρικής φρουράς με την παραδοσιακή ποντιακή φορεσιά. Το κοινό θα μπορεί να προσέλθει στο υπουργείο για να προσκυνήσει την ιερά εικόνα από τη λεγόμενη «Πύλη Ανωτάτων» επί της λεωφόρου Μεσογείων και σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από την κυρία είσοδο του «Στρατοπέδου Παπάγου».





Οι ώρες επίσκεψης του είναι οι εξής:

    Σήμερα από 14:00-21:00 μ.μ.
    Το Σάββατο από 07:00 το πρωί έως 21:00 μ.μ.
    Την Κυριακή από 07:00 το πρωί έως 14:00 μ.μ

pronews.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr