Τετάρτη 11 Μαΐου 2016

Αυτά θα συμβούν στο σώμα σας αν φάτε μισό κουταλάκι κουρκουμά

Ο κουρκουμάς είναι ένα δημοφιλές μπαχαρικό με σημαντικά οφέλη για το σώμα.
Εδώ είναι 10 τρόποι από τους οποίους το σώμα σας ωφελείτε αν καταναλώνετε κουρκουμά σε τακτική βάση.


Αποτελεσματική Αντιοξειδωτική Λειτουργία


Η κουρκουμίνη είναι ένα αντιοξειδωτικό που εξουδετερώνει τις ελεύθερες ρίζες.
Οι ελεύθερες ρίζες αντιδρούν με το DNA ή τα λιπαρά οξέα, προκαλώντας αρνητικές συνέπειες για τον οργανισμό.
Ομοίως, διεγείρει τα αντιοξειδωτικά ένζυμα του σώματος να λειτουργούν πιο αποδοτικά και αποτελεσματικά στο σώμα.

Βελτιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου


Αυξάνει την ορμόνη BDNF (προερχόμενη από τον εγκεφαλικό νευροτροφικό παράγοντα), η οποία είναι απαραίτητη για τη διαίρεση και τον πολλαπλασιασμό των νευρώνων στον εγκέφαλο. Η ορμόνη είναι υπεύθυνη για την ενίσχυση της μνήμης και την αύξηση της νοημοσύνης.

Ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο εγκεφαλικής νόσου


Με αύξηση της ορμόνης BDNF στον εγκέφαλο, οι πιθανότητες για εγκεφαλική νόσο ελαχιστοποιούνται. Αυτό οφείλεται στη βελτιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου και μπορεί ακόμη και να ανακουφίσει τυχόν επιπτώσεις που υπάρχουν ήδη στον εγκέφαλό σας.

Καθυστέρηση Γήρανσης, Καταπολέμηση Χρόνιων Παθήσεων που συνδέονται με την Ηλικία

Οι περισσότερες ασθένειες που σχετίζονται με τη γήρανση συνδέονται με φλεγμονή. Ως εκ τούτου, οι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες του κουρκουμά μπορούν να ελέγξουν τις ασθένειες που τείνουν να πλήττουν τα άτομα καθώς γερνούν.

Ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων


Το τοίχωμα των αιμοφόρων αγγείων, θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία της καρδιάς, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων εξαιτίας προβλημάτων με τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Παρ ‘όλα αυτά, ο κουρκουμάς στη διατροφή σας μπορεί να βελτιώσει τη λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων.

Αποτρέπει και Θεραπεύει τη Νόσο Αλτσχάιμερ

Με την αντιφλεγμονώδη δράση του, η κατανάλωση κουρκουμά μπορεί να αποτρέψει ή να θεραπεύσει την ασθένεια με το να εξουδετερώνει τις αμυλοειδείς πλάκες που συμβαίνουν στο σώμα σας.

Ανακουφίζει από τον πόνο της αρθρίτιδας


Η αρθρίτιδα προκαλεί φλεγμονή των αρθρώσεων. Οι αντι-φλεγμονώδεις ιδιότητες του κουρκουμά είναι επίσης χρήσιμες στην ανακούφιση του πόνου της αρθρίτιδας.

Βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου


Έχει αποδειχθεί ότι αναστέλλει την ανάπτυξη και την εξάπλωση του καρκίνου σε μοριακό επίπεδο. Με την προσθήκη κουρκουμά στη διατροφή σας, πραγματικά μειώνετε τον κίνδυνο καρκίνου του πεπτικού συστήματος.

Αντιμετωπίζει την κατάθλιψη, βελτιώνει τη διάθεση

Σύμφωνα με μελέτες, η κουρκουμίνη είναι τόσο αποτελεσματική όσο το Prozac (αντικαταθλιπτικό). Ως εκ τούτου, μπορεί να βοηθήσει στην βελτίωση της ψυχικής σας υγείας, καθώς και της διάθεσης.
athensmagazine.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr