Κυριακή 17 Απριλίου 2016

Σάμαλι μοναστηριακό

Υλικά:
  • 1 κιλό σιμιγδάλι (μισό ψιλό και μισό χονδρό)
  • ½ κιλό ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι τριμμένη μαστίχα
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι πορτοκάλι χυμό
  • 2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ

Σιρόπι:
  • 4 ποτήρια νερό
  • 4 ποτήρια ζάχαρη

Εκτέλεση:
  • Ανακατεύουμε προσεκτικά και ανάλαφρα τα υλικά.
  • Ψήνουμε στους 180οc για 50 λεπτά.
  • Περιχύνουμε το σιρόπι καυτό, πάνω στο ζεστό γλυκό.

monastiriaka.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr