Σάββατο 2 Απριλίου 2016

Το Άγιον Όρος πάει ... Ρωσική Δούμα!

Το Άγιον Όρος πάει ...Ρωσική Δούμα!  Πρόκειται για μια πολύ σημαντική έκθεση  φωτογραφίας με θέμα: 

 «Άθως: Το Άγιον Όρος», που θα γίνει σε αίθουσα της Κρατικής Δούμας της Ρωσίας στα πλαίσια του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016 που αναμένεται να συμβάλει και από αυτή την σκοπιά στην αύξηση του τουριστικού ρεύματος από την Ρωσία προς την Ελλάδα.
Την έκθεση θα εγκαινιάσει η  Κυβερνητική Εκπρόσωπος, κ. Όλγα Γεροβασίλη, η οποία θα πραγματοποιήσει διήμερο ταξίδι στη Μόσχα, από τις 4 έως τις 5 Απρίλιου 2016.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης έχει ως εξής:Δευτέρα 4 Απριλίου :

Στις 10.15 π.μ. θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της έκθεσης

Τρίτη 5 Απριλίου:

Στις 9.00 π.μ., θα απευθύνει  χαιρετισμό στο Διεθνές συνέδριο που διοργανώνει το τμήμα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λομονόσωφ, με θέμα: «Ο Ελληνικός Παραδοσιακός Πολιτισμός στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η Όλγα Γεροβασίλη θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στη Ρωσία. Η έκθεση συμπίπτει με την συμπλήρωση, φέτος,  1.000 χρόνων ρωσικής παρουσίας στην Αθωνική Πολιτεία, γεγονός που όπως επισημάνθηκε  και στη διάρκεια της διεθνούς τουριστικής έκθεσης MITT στη Μόσχα θα επιδράσει θετικά στην σταδιακή επανάκαμψη της ρωσικής τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα και θα φτάσουμε στα επίπεδα του 2013.

Σε αυτό αναμένεται να βοηθήσει και η  καλοσχεδιασμένη - όπως αναφέρεται  από του αρμοδίους - στρατηγική προβολής της Ελλάδας ως ιδανικού προορισμού στην ρωσική αγορά , καθώς και η πραγματοποίηση του αφιερωματικού έτους Ελλάδας- Ρωσίας.  Στελέχη και συνεργάτες του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, προέβαλαν ήδη στη Μόσχα θεματικά τουριστικά προγράμματα, εστιασμένα κυρίως στις τοπικές προσκυνηματικές περιηγήσεις, στις καταγεγραμμένες πολιτιστικές διαδρομές της ανατολικής Χαλκιδικής, στον γαμήλιο τουρισμό, στον θαλάσσιο τουρισμό, αλλά και στις διακοπές αναψυχής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ), μια πολύ καλή απόδειξη αυτής της επιτυχημένης παρουσίας στην ρωσική αγορά είναι και  η υποδοχή που επιφύλαξαν οι Ρώσοι επαγγελματίες στη θεματική έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση του Οργανισμού με τίτλο «Προσκυνηματικές Διαδρομές», η οποία αποτελεί κωδικοποιημένη καταγραφή επιλεγμένων προσκυνηματικών μνημείων και θρησκευτικών διαδρομών από την Αρναία μέχρι το Αριστοτελικό Βουνό και τον Άθωνα.

Ρώσοι κλαδικοί επαγγελματίες και διαμορφωτές της κοινής γνώμης αναμένεται να επισκεφθούν την περιοχή, ακολουθώντας διαδρομές του ειδικού προσκυνηματικού πακέτου με τίτλο «Ελάτε να σας ταξιδέψουμε στο Άγιον Όρος», το οποίο πραγματοποιείται ήδη με μεγάλη επιτυχία από τις «Αγιορείτικες Γραμμές».Βεβαια δεν περιορίζεται σε αυτά ο σχεδιασμός:Ανάλογη ήταν όμως και η υποδοχή του προγράμματος των οινικών περιηγήσεων, που οδηγεί τους οινοταξιδευτές από τους αμπελώνες της Αρναίας και τα τσιπουροκάζανα της Μεγάλης Παναγίας στα παραδοσιακά οινοποιεία του Άθωνα. Το πρόγραμμα με τίτλο «μοναστηριακά είδη και κόσμημα» καθώς και τα πακέτα γαμήλιων διακοπών, τα οποία προβλήθηκαν μέσω της ειδικής έκδοσης με τίτλο «Γάμος» απέσπασαν και αυτά πολύ καλές κριτιικές. Επίσης, παρουσιαζεται στην ρωσική αγορά και ο πολύμορφος  θαλάσσιος τουρισμός της ανατολικής Χαλκιδικής
pronews.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr