Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Αλεξανδρουπόλεως: ''Να γραφεί στο Σύνταγμα της Ευρώπης ως βασική θρησκεία ο Χριστιανισμός''

Να γραφεί στο Σύνταγμα της Ενωμένης Ευρώπης ότι βασική θρησκεία των 28 κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ο Χριστιανισμός προτείνει ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμος, χωρίς βεβαίως να αποκλείει ή να απαγορεύει κανείς την πίστη και σε οποιαδήποτε άλλη θρησκευτική ιδεολογία.

Όπως εξήγησε ο Σεβασμιώτατος, μιλώντας σήμερα στον Σταύρο Αποστολίδη, τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Ευρωπαϊκές πόλεις των τελευταίων μηνών είναι αποτέλεσμα της κυρίαρχης τάσης στα όργανα της Ε.Ε., να αποφεύγονται οι αναφορές σε συγκεκριμένες θρησκείες εμφανίζοντας την Ευρώπη, ως λαούς απίστων που το Κοράνι ορίζει ότι πρέπει να καταπολεμώνται αλλά παράλληλα υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνονται σεβαστές όλες οι άλλες θρησκείες, εφόσον κανείς δηλώνει, ρητά, πίστη σ’ αυτές.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος σχολιάζοντας το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, μεταξύ άλλων τόνισε: "Δεν είναι ένα απλό τρομοκρατικό χτύπημα είναι μια συστηματική πολιτική απέναντι σε ολόκληρο πολιτισμό".

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟ STATUS RADIO Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ:


romfea.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr