Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016

Σκηνές απείρου κάλλους: Τούρκοι πράκτορες και στρατοχωροφύλακες στη Χίο

Στην χώρα όπου «ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα» φαίνεται πως τα πάντα είναι δυνατά. Έτσι τη στιγμή που τούρκοι χωροφύλακες έφταναν σε Λέσβο και Χίο, την ίδια ώρα στον αέρα μαχητικά της ΠΑ εμπλέκονταν σε αερομαχίες με τουρκικά μαχητικά που παραβίαζαν τον Εθνικό εναέριο χώρο (ΕΕΧ).

Πιο συγκεκριμένα τούρκικοι σχηματισμοί  αποτελούμενοι από 6, 2 και 2 μαχητικά εισέβαλλαν στον ΕΕΧ μεταξύ Λέσβου και Χίου.
Ένα ζέυγος μαχητικών F-16 της ΠΑ απογειώθηκε αμέσως από την Λήμνο για να τα αναχαιτίσει. Τα τουρκικά μαχητικά αντέδρασαν και στις 15:00 δύο μαχητικά από την εξάδα ενεπλάκησαν με τα μαχητικά της ΠΑ νότια και δυτικά των Ψαρών.

Στη συνέχεια τα τουρκικά αεροσκάφη αποχώρησαν από τον ΕΕΧ και το ελληνικό FIR μεταξύ Χίου και Σάμου. Δύο μαχητικά όμως από τον δεύτερο σχηματισμό ενεπλάκησαν με το ίδιο ζευγάρι της ΠΑ στις 15:10 νότια της Χίου και μετά την εμπλοκή αποχώρησαν και αυτά μεταξύ Χίου και Σάμου. Και τα τέσσερα τουρκικά αεροσκάφη που πραγματοποίησαν τις εμπλοκές  έφεραν οπλισμό.

Συνολικά τα τουρκικά αεροσκάφη μαζί με ένα CN-235 πραγματοποίησαν 24 παραβιάσεις του ΕΕΧ και 6 παραβάσεις του FIR Αθηνών.
pronews.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr