Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Κάλπες και πάλι; - Ποιοι "φλερτάρουν" και ποιοι "ξορκίζουν" τις εκλογές...

Νευρικότητα επικρατεί στα κόμματα, καθώς λαμβάνουν συγκεχυμένα μηνύματα από το Μαξίμου για πιθανές εκλογές. 

 Το βέβαιο είναι ότι κανένα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν θέλει εκλογές και πάνω απ'όλα δεν θέλει εκλογές η ΝΔ, η οποία μόλις εξήλθε από μια εξαιρετικά φθοροποιό εσωκομματική εκλογική διαδικασία νκαι κάθε άλλο παρά έτοιμη είναι να κυβερνήσει.
Το ίδιο και ΠΑΣΟΚ με ΠΟτάμι. Και οι δύο φοβούνται ότι τα ποσοστά τους θα "στραγγίξουν" προς όφελος της ΝΔ του Κ.Μητσοτάκη, ο οποίος, όπως προείπαμε, "ξορκίζει" το ενδεχόμενο των εκλογών.

Αυτό που επιζητούν (συνολικά η αντιπολίτευση, πλην Λαϊκού Συνδέσμου και ΚΚΕ που δεν τους αφορά γενικά το ενδεχόμενο συμμεχοχής) είναι μια "οικουμενική" κυβέρνηση με πρωθυπουργό έναν "ουδέτερο". Η ΝΔ θεωρεί ότι έτσι θα πετύχει αυτό που συνέβη το 2011-2012: "Βελούδινη" ανατροπή της κυβέρνησης, οικουμενική και εν τέλει εκλογές που θα την αναδείξουν ως νικήτρια, αφού το κόμμα έχει προλάβει να ανασυνταχθεί.

Η κυβέρνηση το γνωρίζει αυτό και γι'αυτό τους "παίζει" με το φόβητρο των εκλογών επιχειρώντας να τους αναγκάσει να της δώσουν τις απαραίτητες "ανάσες" ώστε μετά τα σκληρά μέτρα και το κλείσιμο της αξιολόγησης να πετύχει την περιβόητη ελάφρυνση χρέους με βάση την οποία θα επιδιωχθεί η αναθέρμανση της οικονομίας.

Εν ολίγοις, αντιπολίτευση και δανειστές θέλουν: Ο ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλλει τα σκληρότερα μέτρα που εφαρμόστηκαν ποτέ στην χώρα, να γευτεί μέχρι τέλους τις αρνητικές συνέπειές τους και προπάντων να μην προλάβει να πιστωθεί την μετέπειτα ανάπτυξη που νομοτελειακά θα έρθει, λόγω της μείωσης των εξόδων για τις ενεργειακές ανάγκες της χώρας και των νοικοκυριών και της αύξησης των εσόδων από τον τουρισμό.

Θέλουν επομένως άμεση πτώση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού κάνει την "βρώμικη" δουλειά και την δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης που θα εφαρμόσει τα νέα μέτρα.

Στην συνέχεια ο δρόμος θα είναι ανοιχτός για τον Κ.Μητοτάκη για να δρέψει αυτός την βελτίωση των οικονομικών δεικτών ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει απαξιωθεί πλήρω στην συνείδηση των πολιτών.

Η κυβέρνηση πάλι θέλει να περάσει τα σκληρά ν/σ του ασφαλιστικού, του φορολογικού και του εργασιακού για να μπορέσει να κλείσει την πολυπόθητη αξιολόγηση και αφού καταφέρει να πετύχει την ελάφρυνση του χρέους τότε να "γευτεί" αυτός την βελτίωση της οικονομικής ατάστασης που στη συνείδηση των πολιτών την πιστώνεται πάντοτε η κυβερνώσα παράταξη.

Εν ολίγοις θέλει να παραμείνει στην εξουσία αρκετά ώστε να προλάβει να δει το "φως" στην άκρη του "τούνελ" μαζί με τους Έλληνες πολίτες.

Γι'αυτό το λόγο "εκβιάζει" δανειστές και αντιπολίτευση με εκλογές, πριν όμως περάσει από την Βουλή το όποιο μνημονιακό ν/σ, με την απλή λογική, να παραδώσουν στον Κ.Μητσοτάκη την "καυτή πατάτα" ασφαλιστικών,φορολογικών και εργασιακών ζητημάτων.

Την ίδια στιγμή όμως ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Ε.Τσακαλώτος δήλωσε ότι αν η αξιολόγηση πάει για Μάιο-Ιούνιο "τότε καήκαμε", δηλαδή αναζωπύρωσε το ζήτημα των εκλογών.

Το μήνυμα είναι σαφές: Το αν θα γίνουν ή δεν θα γίνουν εκλογές θα εξαρτηθεί από την στάση των δανειστών. Εάν συνεχίσουν να εκβιάζουν και να καθυστερούν σκοπίμως (κάτι που δήλωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός) την αξιολόγηση τότε θα έχουμε εκλογές.

«Τον Μάρτιο θα έχουμε οικουμενική», δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων σε συνέντευξή που παραχώρησε την Κυριακή στην εφημερίδα RealNews, σημειώνοντας ότι μόνο σε μια τέτοια περίπτωση θα αναγκαστούν οι ξένοι να χαλαρώσουν λίγο το πρόγραμμα, το οποίο όπως σημείωσε «διαφορετικά δεν βγαίνει».

Συνεπώς δεν αποκλείεται οι δανειστές να επιζητούν την προώθηση πολύ σκληρών μέτρων για να ανατραπεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάτι που δεν θα πράξουν σε περίπτωση που δημιουργηθεί μια οικουμενική και στην συνέχεια έρθει στην εξουσία μια φιλική προς αυτούς κυβέρνηση  με τον Κ.Μητσοτάκη ως πρωθυπουργό.
Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου - pronews.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr