Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Έρχεται η ψυχρότερη Άνοιξη όλων των εποχών

Σύμφωνα με προγνωστικά στοιχεία Αμερικάνικων μοντέλων πρόβλεψης καιρού, η ερχόμενη Άνοιξη προβλέπεται πως θα είναι η ψυχρότερη Άνοιξη όλων των εποχών με παγωνιά, χιόνια και καταιγίδες.

Όπως μας ενημερώνει το Greek-Weather.Org, φαίνεται πως ο Χειμώνας έχει πάει αρκετά πίσω εξαιτίας του φαινομένου Ελ Νίνιο σε όλη την Ευρώπη και τη χώρα μας και πως θα χτυπήσει με ψύχος, χιόνια και καταιγίδες ακόμα και ως τον Απρίλιο.

Κάτι τέτοιο συνέβη τελευταία φορά το 2003 που είχε χιονίσει στις αρχές του Απρίλη σε όλη τη βόρεια Ελλάδα ως και στη Θεσσαλονίκη. Φέτος φαίνεται ο Χειμώνας να κρατάει μέχρι τουλάχιστον και τα τέλη του Μάρτη, ωστόσο με κάθε επιφύλαξη αναφέρεται από τη γνωστή ιστοσελίδα πως τις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει μία ολοκληρωμένη εικόνα για τη τάση του καιρού την ερχόμενη Άνοιξη.

Όλα δείχνουν πως οδεύουμε σε μία αρκετά ψυχρή Άνοιξη με πολλές βροχές και χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μένει να δούμε αν και τις επόμενες εβδομάδες επαληθευτούν και τα προγνωστικά στοιχεία των Αμερικάνικων μοντέλων πρόβλεψης καιρού, τα οποία να επισημάνουμε πως έπεσαν αρκετά μέσα για το πολικό ψύχος που υπάρχει τις τελευταίες εβδομάδες σε όλη την Αμερική και που έδωσε μάλιστα τον πιο ψυχρό Φεβρουάριο στις ανατολικές Η.Π.Α και το Καναδά.


Greek-Weather.Org

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr