Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Πλήθη πιστών στον Υμηττό για το Τίμιο Ξύλο

Αναρίθμητα πλήθη πιστών κάθε ηλικίας και τάξεως συνέρρεαν από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου - Αγίας Φωτεινής Υμηττού όπου για ένατη ημέρα τίθενται σε προσκύνηση Ιερά Λείψανα του Τιμίου Προδρόμου, του Αγίου Χαραλάμπους και των Σαββαιτών Πατέρων από την ανδρώα Ιερά Μονή των Εισοδίων της Θεοτόκου Ομπλού Πατρών.

Στις 5:30 μ.μ. το απόγευμα τελέστηκε η ακολουθία του Εσπερινού, ακολούθως ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιερά Μονής των Εισοδίων της Θεοτόκου Ομπλού Πατρών Αρχιμ. κ. Νεκτάριος Κωτσάκης τέλεσε τον Μικρό Αγιασμό δια του Τιμίου ξύλου που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Ομπλού. και σταύρωσε ένα προς έναν όλους τους πιστούς με το Τίμιο και Θαυματουργό Ξύλο.

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου θα τελεσθεί Ιερό Ευχέλαιο και την Τρίτη 1 Μαρτίου θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία επί τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Νικολάου Ιερέως του Πλανά. Ο γέροντας της Μονής π. Νεκτάριος θα σταυρώνει τους πιστούς με το Τίμιο Ξύλο μετά το τέλος κάθε ακολουθίας έως και την αναχώρηση των Ιερών Λειψάνων. Τα Ιερά Λείψανα θα παραμείνουν για προσκύνημα στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου - Αγίας Φωτεινής Υμηττού έως και την Τετάρτη 2 Μαρτίου στης 08:00 μ.μ. όπου και θα αναχωρήσουν πανηγυρικά για την Ιερά Μονή Ομπλού όπου και θησαυρίζονται.

Δείτε το βίντεο...


poimin.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr