Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Σοκολατοψωμάκια αφράτα!

Τι χρειαζόμαστε:

    900 γρ. αλεύρι (περίπου)
    300 γρ. γιαούρτι
    1 φλ. γάλα
    1 φλ. λάδι
    ½ φλ. ζάχαρη
    2 βανίλιες
    1 μπέικιν
    200 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Για την επικάλυψη:

    1 αυγό
    1 κ.σ. γάλα εβαπορέ

Πώς το κάνουμε:

 -   Βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη, το γιαούρτι, το γάλα, το λάδι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το μπέικιν. Ανακατέυουμε με το χεράκι μας για λίγο.
 -   Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλέυρι μας, προτού να βάλουμε όλο το αλέυρι προς το τέλος προσθέτουμε μέσα στο μείγμα τις σοκολατένιες σταγόνες.
 -   Ανακατέυουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλέυρι. Η ζύμη γίνεται μαλακή και εύπλαστη και κολάει.
 -   Αλευρώνουμε τα χέρια μας, παιρνουμε την ζύμη και την φτιάχνουμε ένα μεγάλο σαλάμι.
 -   Κόβουμε τα Schokobrötchen ψωμάκια όσο τα σταφιδόψωμα και τα βάζουμε πάνω σε ταψί με λαδόκολλα. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα και αλείφουμε τα Schokobrötchen.
 -   Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 μέχρι να ροδίσουν ελάχιστα, δεν θέλουν πολύ ψήσιμο.
 -   Τα βγάζουμε απο τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν, μετά τα συντηρούμε σε σακούλα ή τάπερ.

Λίγα μυστικά ακόμα:


    Εγώ τα έφτιαξα με ηλιέλαιο ή σπορέλαιο. Μήν τα κόψετε πολύ λεπτά τα σοκολατόψωμα,να σας βγούνε χοντρά όπως τα σταφιδόψωμα. Όταν βγούνε απο τον φούρνο πρέπει να κρυώσουν γιατί η σοκολάτα είναι ζεστή και άν την πιάσετε λιώνει.

frappetime.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr