Μια συνταγή για μια πεντανόστιμη Βασιλόπιτα με γιαούρτι, σιροπιασμένη και γαρνιρισμένη με γλάσο.
Μια υπέροχη οπτικά και γευστικά Βασιλόπιτα για ένα υπέροχο Νέο Έτος… Καλή Χρονιά…
Υλικά συνταγής:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 Flora soft με βούτυρο
1 κ.γ. βανίλια
1 κ.γ. σόδα
5-6 κ.σ. χυμό λεμονιού + ξύσμα 1 λεμονιού
Για το σιρόπι:
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 1/2 φλ. τσαγιού νερό
χυμός & φλούδα 1/2 λεμονιού
Για το γλάσο:
250 τυρί κρέμα [σε θερμοκρασία δωματίου]
120 γρ. Flora soft με βούτυρο [σε θερμοκρασία δωματίου]
250 γρ. ζάχαρη άχνη
χρώμα ζαχαροπλαστικής [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26-28 εκ.
Για τη βασιλόπιτα: Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το Flora soft με βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα και την σόδα, που έχουμε διαλύσει από πριν στον χυμό λεμονιού. Χαμηλώνουμε το μίξερ και ρίχνουμε το γιαούρτι και λίγο – λίγο το αλεύρι. Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο τη γυρίζουμε από τη κάτω πλευρά, βάζουμε το νόμισμα και την επαναφέρουμε στο ταψί.
Για το σιρόπι: Bράζουμε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει ελαφρά. Περιχύνουμε την πίτα μας με το καυτό σιρόπι και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. [Για να σιροπιαστεί καλύτερα, κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια της πίτα μας με ένα καλαμάκι].
Για το γλάσο: Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με το Flora soft με βούτυρο και ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Απλώνουμε το γλάσο πάνω από την πίτα μας με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή μιας παλέτας δημιουργώντας κορυφές. Προεραιτικά κρατείστε λίγο γλάσο προσθέστε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής αρεσκείας σας [π.χ. κίτρινο] και κάντε με αυτό πινελιές στην επιφάνεια της βασιλόπιτας, Διακοσμήστε τη με Χριστουγεννιάτικες μπιλίτσες ζαχαροπλαστικής ή φιγούρες [αστέρι, το έτος κ.λ.π.].
* Αν δεν σας αρέσει το γλάσο, αντικαταστήστε το με σαντιγί.
sintayes.gr
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr
Μια υπέροχη οπτικά και γευστικά Βασιλόπιτα για ένα υπέροχο Νέο Έτος… Καλή Χρονιά…
Υλικά συνταγής:
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 Flora soft με βούτυρο
1 κ.γ. βανίλια
1 κ.γ. σόδα
5-6 κ.σ. χυμό λεμονιού + ξύσμα 1 λεμονιού
Για το σιρόπι:
2 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 1/2 φλ. τσαγιού νερό
χυμός & φλούδα 1/2 λεμονιού
Για το γλάσο:
250 τυρί κρέμα [σε θερμοκρασία δωματίου]
120 γρ. Flora soft με βούτυρο [σε θερμοκρασία δωματίου]
250 γρ. ζάχαρη άχνη
χρώμα ζαχαροπλαστικής [προαιρετικά]
Εκτέλεση συνταγής:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 26-28 εκ.
Για τη βασιλόπιτα: Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το Flora soft με βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε καλά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα και την σόδα, που έχουμε διαλύσει από πριν στον χυμό λεμονιού. Χαμηλώνουμε το μίξερ και ρίχνουμε το γιαούρτι και λίγο – λίγο το αλεύρι. Χτυπάμε στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ το μείγμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο τη γυρίζουμε από τη κάτω πλευρά, βάζουμε το νόμισμα και την επαναφέρουμε στο ταψί.
Για το σιρόπι: Bράζουμε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει ελαφρά. Περιχύνουμε την πίτα μας με το καυτό σιρόπι και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. [Για να σιροπιαστεί καλύτερα, κάνουμε τρύπες σε όλη την επιφάνεια της πίτα μας με ένα καλαμάκι].
Για το γλάσο: Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με το Flora soft με βούτυρο και ρίχνουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια. Απλώνουμε το γλάσο πάνω από την πίτα μας με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή μιας παλέτας δημιουργώντας κορυφές. Προεραιτικά κρατείστε λίγο γλάσο προσθέστε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής αρεσκείας σας [π.χ. κίτρινο] και κάντε με αυτό πινελιές στην επιφάνεια της βασιλόπιτας, Διακοσμήστε τη με Χριστουγεννιάτικες μπιλίτσες ζαχαροπλαστικής ή φιγούρες [αστέρι, το έτος κ.λ.π.].
* Αν δεν σας αρέσει το γλάσο, αντικαταστήστε το με σαντιγί.
sintayes.gr
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr