Σας προτείνω να την δοκιμάσετε.
Υλικά:
4 κούπες νερό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
2 φύλλα σφολιάτας (νηστίσιμη)
ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα
100 γρ. μαργαρίνη (ή και λιγότερο)
(αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα μέρος του νέρού με φυτικό γάλα, όπως γάλα σόγιας, αμυγδαλόγαλα ή γάλα καρύδας)
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για λίγο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Κατόπιν, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Σε ένα ταψί , καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί,στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας, κατόπιν απλώνουμε την κρέμα και από πάνω το δεύτερο φύλλο.
Χαράσουμε ελαφρά την επιφάνεια.
Προθερμαίνουμε εν τω μεταξύ τον φούρνο. Ψήνουμε στον θερμό αέρα στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα μας.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα και σερβίρουμε. Καλό θα ήταν να την αφήσουμε να κρυώσει για να κόβετε πιο εύκολα.
Αν θέλουμε να την σερβίρουμε την επόμενη μέρα, μπορούμε να την ζεστάνουμε ελαφρά.
Καλή επιτυχία!!!
archangelosmichail.gr
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr
Υλικά:
4 κούπες νερό
1 1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
2 βανίλιες
2 φύλλα σφολιάτας (νηστίσιμη)
ζάχαρη άχνη και κανέλλα για το πασπάλισμα
100 γρ. μαργαρίνη (ή και λιγότερο)
(αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε ένα μέρος του νέρού με φυτικό γάλα, όπως γάλα σόγιας, αμυγδαλόγαλα ή γάλα καρύδας)
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για λίγο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Κατόπιν, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δέσει η κρέμα.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Σε ένα ταψί , καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί,στρώνουμε το ένα φύλλο της σφολιάτας, κατόπιν απλώνουμε την κρέμα και από πάνω το δεύτερο φύλλο.
Χαράσουμε ελαφρά την επιφάνεια.
Προθερμαίνουμε εν τω μεταξύ τον φούρνο. Ψήνουμε στον θερμό αέρα στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα μας.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα και σερβίρουμε. Καλό θα ήταν να την αφήσουμε να κρυώσει για να κόβετε πιο εύκολα.
Αν θέλουμε να την σερβίρουμε την επόμενη μέρα, μπορούμε να την ζεστάνουμε ελαφρά.
Καλή επιτυχία!!!
archangelosmichail.gr
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr