Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Απίστευτη Ξεφτίλα: 2,5 ευρώ η πρόβλεψη του Στρατού για την ημερήσια σίτιση των φαντάρων

Πριν από λίγες μέρες, ο κακός χαμός έγινε γιατί ο ΑΓΕΣ Τελλίδης φέρεται να δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο Στρατός δε μπορεί να ντύσει τους φαντάρους...

Μάλιστα, ο ΑΝΥΑΕΘΑ Δ.Βίτσας παρουσιάστηκε χολωμένος με τον ΑΓΕΣ γιατί οι δηλώσεις έγιναν πριν την Στρατιωτική Παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χαλάσει η εθνικιστική φιέστα και να μειωθεί το Γόητρο των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι δηλώσεις του ΑΓΕΣ Τελλίδη για την πραγματική κατάσταση που βιώνουν  στρατευμένοι και μόνιμο προσωπικό  φαίνεται να άφησαν αδιάφορους τους ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο και ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσα, οι οποίοι αντί να σκύψουν πάνω στα ακραία προβλήματα που μας δημιουργούν με την μνημονιακή τους πολιτική, πραγματοποίησαν μια ακόμα παρέλαση με συμμετοχή μηχανοκίνητων μέσων –πολεμικών αεροσκαφών, τεθωρακισμένων, αυτοκινούμενων πυροβόλων κλπ- αξίας 1,5-2 εκατομμυρίων ευρώ.

Δεν παρέλειψαν να δηλώσουν συμμετοχή σε ατελείωτες ασκήσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ στέλνοντας ολόκληρες μοίρες της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού στο εξωτερικό. Να προχωρήσουν σε συνεκπαιδεύσεις με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ  και να αναλάβουν. Να συμμετάσχουν με ένα υποβρύχιο και ένα ελικόπτερο στον ευρωστόλο που θα επιχειρεί στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πολέμου κατά των μεταναστών.

Παράλληλα, ο ΥΕΘΑ Π. Καμμένος, ηγέτης των ΑΝΕΛ διατάζει να ραφτούν στις στρατιωτικές στολές, κονκάρδες με τους προστάτες αγίους των Ενόπλων Δυνάμεων, βάζοντας μια πινελιά χριστιανικού φονταμενταλισμού στα «δοξασμένα όπλα του Έθνους»!

Όμως όλα αυτά όμως έχουν κόστος. Είναι οι φόροι και ο ΕΝΦΙΑ που απογειώνεται, είναι το κόψιμο μισθών και συντάξεων, είναι η εξαφάνιση των κοινωνικών δαπανών και του όποιου κράτους πρόνοιας, είναι η μετατροπή της υποχρεωτικής  στράτευσης σε έμμεση φορολόγηση, είναι ένας Στρατός που πραγματικά δε μπορεί να ντύσει τους φαντάρους, αλλά ούτε να τους εξασφαλίσει ένα πιάτο αξιοπρεπές φαγητό.

Γιατί το κονδύλι για την ημερήσια σίτιση των φαντάρων είναι 2,5 ευρώ!

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ από το Στρατόπεδο Χατζηπεντή

Η ΕΣΣΟ Σεπτεμβρίου 2015 παρουσιάστηκε στο Στρατόπεδο Χατζηπεντή στις 8 Οκτώβρη.

Λίγες μέρες μετά, παρουσιάστηκε πρόβλημα στο πρωινό. Το πιο ακραίο που συναντήσαμε ήταν να μας δίνουν μονάχα μια μαρμελάδα, χωρίς καν βούτυρο και να μη μας επιτρέπουν καν να πάρουμε δεύτερη. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις μας έδιναν μια μαρμελάδα ή ένα μέλι με βούτυρο.

Υπήρξε η μαζική έκφραση Παραπόνων των συναδέλφων με τη προβλεπόμενη διαδικασία. Ενημερώσαμε αρκετές φορές τους ΑΥΔΜ που είχαμε, καθώς και τα υπόλοιπα στελέχη της μονάδας μας και το θέμα έφτασε πολύ γρήγορα και στο  διοικητή της μονάδας.

Η παραπάνω διαδικασία ακολουθήθηκε πάνω κάτω από τους στρατιώτες όλων των μονάδων που υπάρχουν στο στρδο Χατζηπεντή, καθώς το πρόβλημα είχε αναγνωριστεί κι η κατάσταση κουβεντιάζονταν από όλους τους στρατιώτες στο στρατόπεδο μας.

Επίσης, όλοι οι διοικητές των μονάδων ήταν ενημερωμένοι.

Μια μέρα λοιπόν, ο Στρατοπεδάρχης, κάλεσε 5 άτομα που είχαν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στο γραφείο του και μας έδωσε το ελεύθερο να πάμε στον υπεύθυνο τροφοδοσίας και να συζητήσουμε το ημερήσιο πρόγραμμα φαγητού, για όλο τον υπόλοιπο μήνα. Μας είπε να κάνουμε προτάσεις για το τι θέλουμε να προστεθεί και μας τόνισε να μη δεχτούμε να μειωθεί κάτι, μόνο να προσθέσουμε.

Έτσι λοιπόν κι εμείς πήγαμε και είπαμε ότι το πρωινό είναι ελλιπέστατο, ότι  είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Το επόμενο γεύμα μας είναι στις 11.30-12.00, το πρόγευμα, κι ότι μέχρι τότε πεινάμε, ότι δηλαδή δε μας κρατάει το πρωινό μέχρι τότε, ότι έχει κρύο και δεν την παλεύουμε.

Η προσπάθεια μας βασίζονταν στην επιθυμία μας να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα μας. Η συνάντηση μας κι η όλη διαδικασία δεν είχε κάποιο χαρακτήρα συνδιαλλαγής, δεν κάναμε κάποια υποχώρηση ως στρατιώτες, ούτε προσπαθήσαμε να συνδιαχειριστούμε την κατάσταση.

Και όντως. Μέσα από την συλλογική μας προσπάθεια και την κοινή μας διεκδίκηση, λίγες μέρες μετά τα πράγματα βελτιώθηκαν. Πάντα είχαμε μαρμελάδα ή μέλι και πάντα υπήρχε και βούτυρο. Επίσης, συνοδευτικά σε αυτά υπήρχε, κάθε μέρα, κάτι από τα παρακάτω: βραστά αυγά, δημητριακά και μια στο τόσο, μας έβαζαν και κασέρι με ζαμπόν.

Στην συνάντηση που είχαμε με τον υπεύθυνο τροφοδοσίας, ενημερωθήκαμε πως ο στρατός υπολογίζει για τον κάθε φαντάρο 2,5 ευρώ την ημέρα, για όλο το φαγητό του μέσα στην ημέρα, δηλαδή πρωινό-πρόγευμα-μεσημεριανό-βραδινό.

Επίσης, ενημερωθήκαμε, πως έχει κάνει κεντρικές συμφωνίες με προμηθευτές, οι οποίες δε συμφέρουν οικονομικά, καθώς προμηθεύεται πχ. το κιλό τις φακές 2ευρω.

Είναι ξεκάθαρο πως 2,5 ευρώ δεν αρκούν για την ημερήσια σίτιση του στρατιώτη.

Το πρόβλημα είναι σημαντικό, επειδή αναγκαζόμασταν να ψωνίζουμε από το ΚΨΜ φαγητό για να καλύψουμε το κενό που μας άφηνε το πρωινό. Το λέμε αυτό για να τονίσουμε πως έχουμε ανάμεσα μας άτομα τα οποία δε βγαίνουν έξοδο όταν δεν έχουν υπηρεσία , επειδή δεν έχουν λεφτά να ξοδέψουν.

Το χρονικό διάστημα που κάναμε τα παράπονα μέχρι και να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, ήταν περίπου 10μερες. Επίσης, σήμερα, μετά από τόσες μέρες που είχαμε βελτιωμένο πρωινό, εμφανίστηκε ξανά το ζήτημα αφού μας έδωσαν μονάχα μια μαρμελάδα κι ένα βούτυρο.

Οι συνάδελφοι φαντάροι δηλώνουν:

«δεν πρόκειται να μας ρίξουν στάχτη στα μάτια, δε θα μας ξεγελάσουν με ένα 10ημερο φυσιολογικό πρωινό. Δε θα  ανεχτούμε να επιστρέψουμε στην προηγούμενη κατάσταση.

Τέλος, θέλουμε να αυξηθούν άμεσα οι δαπάνες του στρατού για τη σίτιση των στρατιωτών, τα 2,5 ευρώ τη μέρα δεν αρκούν σε καμιά περίπτωση.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ - ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

Πηγή:  tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr