Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

Λαοθάλασσα στην Σύναξη της Παναγίας της Μηλιώτισσας (ΦΩΤΟ)

Του Κυριάκου Διαμαντόπουλου
Το "Περιβόλι της Παναγιάς" στη Σύναξη της Παναγίας της Μηλιώτισσας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος με ιδιαίτερη μεγαλοπρέπεια, τιμήθηκε από την Εκκλησία μας και από εκατοντάδες πιστούς η Σύναξη της Παναγίας της Μηλιώτισσας, στη Μηλιά Αλμωπίας στο Ν.Πέλλας, στον Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου.

Από νωρίς χθες το απόγευμα άρχισε να συγκεντρώνεται πλήθος πιστών για να τιμήσουν και να προσκυνήσουν την Θαυματουργή Εικόνα της Θεοτόκου. Ανάμεσα στους προσκυνητές βρίσκονταν βουλευτές του νομού, ο δήμαρχος Αλμωπίας καθώς επίσης και μέλη Δ.Σ του δήμου.

Εφοδιασμένοι με υπομονή αλλά κυρίως με πίστη, άνθρωποι κάθε ηλικίας περίμεναν στην ουρά για να προσκυνήσουν, να τιμήσουν, να ικετεύσουν αλλά και να ευχαριστήσουν τη Χάρη Της.

Όλοι, ψιθυριστά, με μυστικά λόγια, που τα Ακούει μόνο ο Θεός, ικετεύουν για τη πραγματοποίηση αυτού του προσωπικού πολυπόθητου Θαύματος.

Όχι, άδικα, Αυτή είναι η ελπίδα μας, το στήριγμά μας, το αποκούμπι μας και στα καλά και στα άσχημα της ζωής.

Τι λόγια μπορείς να βρεις για να πεις τα ελάχιστα για τη Θεοτόκο μας;

Για τη "Πηγή της Ζωής" που γεννήθηκε σαν σήμερα μετά από Θαύμα, από τη στείρα Μητέρα της, Αγία Άννα.

Ακόμα και ο Αρχάγγελος Γαβριήλ όταν Της παρουσιάστηκε για να Της αναγγείλει ότι είναι η Εκλεκτή του Θεού και ότι θα Φέρει στο κόσμο, τον Υιό Του, δυσκολεύτηκε να βρει λόγια για να Της μιλήσει...

Λέγει ο ύμνος: "...Ο Γαβριήλ καταπλαγείς, εβόα σοι Θεοτόκε, ποίον σοι εγκώμιον, προσαγάγω επάξιον; Τι δε ονομάσω σε; Απορώ και εξίσταμαι. Διό ως προσετάγην βοώ σοι, Χαίρε, η Κεχαριτωμένη".

Δηλαδή: "Ο Γαβριήλ είπε: Ποιό επάξιο εγκώμιο να σου προσφέρω; Πως να σε ονομάσω, απορώ και εκπλήττομαι. Γι' αυτό όπως ακριβώς προστάχτηκα σου φωνάζω: Χαίρε, Εσύ που είσαι γεμάτη Χάρη".

Όλη Της η ζωή, ένα Θαύμα... από τα πρώτα λεπτά της επίγειας ζωής Της, μέχρι και τα τελευταία. Η Παναγία Μεσιτεύει στον φιλάνθρωπο Θεό, τις Προσευχές και τα αιτήματα κάθε πιστού.

Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά! Ο Θεός να μη μας στερήσει ποτέ τη Παρουσία Του από δίπλα μας.






















Ο Εφημέριος του Ι.Ν. Γεννήσεως της Θεοτόκου - Παναγιάς Μηλιώτισσας, π.Αθανάσιος Πουλέντσης
Μετά τον Εσπερινό και την Ιερά Λιτάνευση της Θαυματουργής Εικόνας της Παναγίας της Μηλιώτισσας, ακολούθησαν Πολιτιστικές Εκδηλώσεις από τον Μορφωτικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλιάς.

Μία ξεχωριστή στιγμή στην χθεσινή βραδιά ήταν όταν ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Μηλιάς, τίμησε τον Εφημέριο του Ι.Ν. της Παναγίας της Μηλιώτισσας π.Αθανάσιο Πουλέντση για τα 20 χρόνια Ιερωσύνης του αλλά και προσφοράς του.

Την τιμητική πλακέτα απένειμε στον π.Αθανάσιο Πουλέντση, ο δήμαρχος Αλμωπίας κ.Δημήτριος Μπίνος

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr