Χαλαρώστε συνοδεύοντας το πρωϊνό ή απογευματινό καφεδάκι σας με ένα απίστευτα απλό και γευστικό γλύκισμα.
Ένα πεντανόστιμο Σοκολατένιο τιραμισού με 5 μόνο υλικά έτοιμο σε 15′ για το ψυγείο χωρίς να χρειάζεται ψήσιμο.
Υλικά συνταγής
500 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
150 ml καφέ εσπρέσο κρύο
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
80 γρ. ζάχαρη άχνη
280 γρ. σοκολατένια “κούκις” [cookies]
Εκτέλεση συνταγής
Βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα που να προεξέχει περιμετρικά 2 εκ., μια μακρόστενη φόρμα κέϊκ διαστάσεων 24Χ10 εκ. Λιώνετε μπεν μαρί τη κουβερτούρα και την αφήνετε στην άκρη να μισοκρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μη “πιάσει” κρούστα.
Βάζετε σε μπολ το τυρί κρέμα, 100 ml καφέ, τη λιωμένη σοκολάτα και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να έχει ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
Βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα στον υπόλοιπο καφέ [κρατείστε 2-3 για πασπάλισμα] και τα τοποθετείτε ένα ένα στη βάση της φόρμας δημιουργώντας μια στρώση. Για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια κόψτε μερικά από αυτά για να χωρέσουν στα κενά. Με ένα κουτάλι, στρώνετε από πάνω το 1/4 του μείγματος τυριού. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τις στρώσεις φροντίζοντας να τελειώνουν οι στρώσεις με τη σοκολατένια κρέμα τυριού. Θρυμματίζετε τα μπισκότα που δεν χρειάστηκε να “βρέξετε” στο καφέ και πασπαλίζετε την επιφάνεια.
Βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο για 6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Ξεφορμάρετε, κόβετε σε φέτες 2 εκ., σερβίρετε και το απολαμβάνετε με το πρωϊνό ή απογευματινό καφεδάκι σας.
Πηγή: sintayes.gr
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr
Ένα πεντανόστιμο Σοκολατένιο τιραμισού με 5 μόνο υλικά έτοιμο σε 15′ για το ψυγείο χωρίς να χρειάζεται ψήσιμο.
Υλικά συνταγής
500 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
150 ml καφέ εσπρέσο κρύο
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
80 γρ. ζάχαρη άχνη
280 γρ. σοκολατένια “κούκις” [cookies]
Εκτέλεση συνταγής
Βουτυρώνετε και στρώνετε με λαδόκολλα που να προεξέχει περιμετρικά 2 εκ., μια μακρόστενη φόρμα κέϊκ διαστάσεων 24Χ10 εκ. Λιώνετε μπεν μαρί τη κουβερτούρα και την αφήνετε στην άκρη να μισοκρυώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μη “πιάσει” κρούστα.
Βάζετε σε μπολ το τυρί κρέμα, 100 ml καφέ, τη λιωμένη σοκολάτα και τη ζάχαρη άχνη και χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψει και να έχει ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
Βουτάτε ένα ένα τα μπισκότα στον υπόλοιπο καφέ [κρατείστε 2-3 για πασπάλισμα] και τα τοποθετείτε ένα ένα στη βάση της φόρμας δημιουργώντας μια στρώση. Για να καλυφθεί όλη η επιφάνεια κόψτε μερικά από αυτά για να χωρέσουν στα κενά. Με ένα κουτάλι, στρώνετε από πάνω το 1/4 του μείγματος τυριού. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τις στρώσεις φροντίζοντας να τελειώνουν οι στρώσεις με τη σοκολατένια κρέμα τυριού. Θρυμματίζετε τα μπισκότα που δεν χρειάστηκε να “βρέξετε” στο καφέ και πασπαλίζετε την επιφάνεια.
Βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο για 6 ώρες ή όλη τη νύχτα. Ξεφορμάρετε, κόβετε σε φέτες 2 εκ., σερβίρετε και το απολαμβάνετε με το πρωϊνό ή απογευματινό καφεδάκι σας.
Πηγή: sintayes.gr
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr