Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Κωνσταντοπούλου σε Παυλόπουλο: H ''επανάσταση'' ξεκινά από τους... παπάδες!

Του Αιμίλιου Πολυγένη
Αποκαλυπτικό διάλογο μεταξύ της προέδρου της βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η εφημερίδα Real News.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας η πρόεδρος της Βουλής που τους τελευταίους μήνες επεδίωξε να γίνει το επίκεντρο της δημόσιας ζωής, φέρεται να είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας λίγο πριν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου τον ορκίσουν στο ελληνικό Κοινοβούλιο να ... "διώξει τους παπάδες" και να ορκιστεί με πολιτικό όρκο ώστε "να γίνει ήρωας"!

Η εφημερίδα σημειώνει πως ο κ. Παυλόπουλος και η κυρία Κωνσταντοπούλου διατηρούσαν άριστες σχέσεις και γι' αυτό η πρόεδρος της βουλής είχε, προφανώς, την οικειότητα να του δώσει αυτή τη "συμβουλή".

Χαρακτηριστικά η κυρία Κωνσταντοπούλου ψιθύρισε, κατά τη Real News, στο αυτί του προέδρου της Δημοκρατίας το εξής: «Πρόεδρε, κάνε την επανάσταση σου. Διώξε τους παπάδες και ορκίσου με πολιτικό όρκο. Θα γίνεις ήρωας».

Η δημοσιοποίηση της προτροπής της κυρίας Κωνσταντοπούλου -ενός προσώπου που κατά την παραδοχή του τέως Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ατυχώς επελέγη για αυτή την υψηλότατη θέση- προκάλεσε τη χείριστη εντύπωση όχι μόνο στον κόσμο της Εκκλησίας αλλά και την κοινή γνώμη.

"Υποτίθεται πως η κυρία Κωνσταντοπούλου είχε ιδιαίτερη ευαισθησία στη διαφύλαξη των θεσμών και την τήρηση των όσων ισχύουν από σύστασης του ελληνικού κράτους. Αποδεικνύεται πως τους τελευταίους μήνες, με την εξουσία που της έδινε η θέση της, ζούσε το δικό της... επαναστατικό όνειρο. Είναι τουλάχιστον κωμικό να παροτρύνει τον πρώτο τη τάξει θεσμό του κράτους να υψώσει το λάβαρο της αριστερής επανάστασης και η σπουδή της να διώξει τους παπάδες, όπως λέγει και η ίδια υποτιμητικά στον πρόεδρο της δημοκρατίας. Εάν πράγματι ισχύει η φράση της τότε και οι θερμοί εναγκαλισμοί της με τον Αρχιεπίσκοπο κατά την ορκομωσία του ΠτΔ αποδεικνύονται μία σκηνή στο θέατρο της πολιτικής σκηνής του τόπου που βλέπει την Εκκλησία μόνον ως πεδίο για την άγρα ψήφων" σχολίασε μητροπολίτης στη Romfea.gr.

Και καταλήγει: "Αν οι επαναστάσεις ξεκινούσαν απο την άρνηση θρησκευτικού όρκου τοτε θα ήταν πολυ εύκολα τα αποτελέσματα....! Άλλα περιμένει ο ελληνικός λαός και δυστυχώς πάντα όλοι τον προδίδουν. Επιτέλους ας σκεφθεί ο πολιτικός κόσμος την κρισιμότητα των καιρών. Άλλες αλλαγές χρειάζεται ο τόπος μας για να πάει μπροστά".

Πηγή: romfea.gr


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr