Υλικά:
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Από 1 κουταλιά κανέλλα και γαρύφαλλο
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
½ κιλό αλεύρι
1 ποτήρι νερό
Λάδι για το άλειμμα του ταψιού
Σουσάμι για πασπάλισμα
Άσπρα αμύγδαλα (προαιρετικά)
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε μπωλ ανακατεύουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το λάδι, το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα, την μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι με το νερό, ώσπου το μίγμα να γίνει λείο. Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο με το πινέλο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του σουσάμι.
Αδειάζουμε από πάνω το μίγμα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και γαρνίρουμε με όσα αμύγδαλα θέλουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσει η φανουρόπιτα, την κόβουμε σύμφωνα με την παράδοση σε 40 μικρά κομμάτια και αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Πηγή: monastiriaka.gr
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι ζάχαρη
Από 1 κουταλιά κανέλλα και γαρύφαλλο
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι σόδα
½ κιλό αλεύρι
1 ποτήρι νερό
Λάδι για το άλειμμα του ταψιού
Σουσάμι για πασπάλισμα
Άσπρα αμύγδαλα (προαιρετικά)
Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Σε μπωλ ανακατεύουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το λάδι, το κρασί, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, τη σόδα, την μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι με το νερό, ώσπου το μίγμα να γίνει λείο. Λαδώνουμε ένα ρηχό ταψί στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο με το πινέλο και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια του σουσάμι.
Αδειάζουμε από πάνω το μίγμα, πασπαλίζουμε με σουσάμι και γαρνίρουμε με όσα αμύγδαλα θέλουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου. Όταν κρυώσει η φανουρόπιτα, την κόβουμε σύμφωνα με την παράδοση σε 40 μικρά κομμάτια και αν θέλουμε, τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Πηγή: monastiriaka.gr
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr