Παγωμένη τουρτίτσα σοκολάτας με μπισκότα. Μια συνταγή για ένα παγωμένο γλύκισμα σοκολάτας με μπισκότου που θα απολαύσουν οι μεγάλοι και θα λατρέψουν τα παιδιά.
Υλικά συνταγής:
500 γρ. μπισκότα βουτύρου της αρεσκείας σας [τύπου πτι μπερ]
280 γρ. ψιλοκομμένο βούτυρο
3 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
1/3 του φλιτζανιού σκόνη κακάο
4 αβγά
Εκτέλεση συνταγής:
Παίρνετε μια φόρμα για κέικ 20 εκατοσ. περίπου και στρώστε τα πλαϊνά και τη βάση με αντικολλητικό χαρτί . [Χρησιμοποιήστε άν έχετε τσέρκι ή ταψάκι με αποσπώμενη βάση].
Σπάστε τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια και ρίξτε τα σε ένα μπολ.
Βάλτε σε κατσαρολίτσα το βούτυρο, 2 κουταλιές κακάο, το μέλι και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως και το βούτυρο να λιώσει.
Προσθέστε τα αβγά και την υπόλοιπη σκόνη κακάου σε ένα μπολ και χτυπήστε τα καλά με το χέρι ή το μίξερ χειρός. Προσθέστε το μείγμα του βουτύρου στο μείγμα των αυγών και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να έχετε μια πηχτή και κολλώδη σάλτσα σοκολάτας.
Κρατάτε μια ποσότητα για να γλασάρετε γύρω γύρω το γλυκό σας, ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από τα τριμμένα μπισκότα και ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα, στρώστε το ισομερώς με την ανάποδη ενός κουταλιού και βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει. Ξεφορμάρετε το μεταφέρετε σε πιατέλα και γλασάρετε με το μείγμα που έχετε κρατήσει [στο ψυγείο] και το αφήνετε και πάλι στο ψυγείο να κρυώσει. Γαρνίρετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
Πηγή: olastifora.gr
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr
Υλικά συνταγής:
500 γρ. μπισκότα βουτύρου της αρεσκείας σας [τύπου πτι μπερ]
280 γρ. ψιλοκομμένο βούτυρο
3 κ.σ. ζάχαρη
2 κ.σ. μέλι
1/3 του φλιτζανιού σκόνη κακάο
4 αβγά
Εκτέλεση συνταγής:
Παίρνετε μια φόρμα για κέικ 20 εκατοσ. περίπου και στρώστε τα πλαϊνά και τη βάση με αντικολλητικό χαρτί . [Χρησιμοποιήστε άν έχετε τσέρκι ή ταψάκι με αποσπώμενη βάση].
Σπάστε τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια και ρίξτε τα σε ένα μπολ.
Βάλτε σε κατσαρολίτσα το βούτυρο, 2 κουταλιές κακάο, το μέλι και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί τελείως και το βούτυρο να λιώσει.
Προσθέστε τα αβγά και την υπόλοιπη σκόνη κακάου σε ένα μπολ και χτυπήστε τα καλά με το χέρι ή το μίξερ χειρός. Προσθέστε το μείγμα του βουτύρου στο μείγμα των αυγών και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να έχετε μια πηχτή και κολλώδη σάλτσα σοκολάτας.
Κρατάτε μια ποσότητα για να γλασάρετε γύρω γύρω το γλυκό σας, ρίξτε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από τα τριμμένα μπισκότα και ανακατέψτε καλά να ομογενοποιηθούν.
Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα, στρώστε το ισομερώς με την ανάποδη ενός κουταλιού και βάλτε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες να κρυώσει. Ξεφορμάρετε το μεταφέρετε σε πιατέλα και γλασάρετε με το μείγμα που έχετε κρατήσει [στο ψυγείο] και το αφήνετε και πάλι στο ψυγείο να κρυώσει. Γαρνίρετε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.
Πηγή: olastifora.gr
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr