Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Πάτρα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ιερείς

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέων Μουδανιών, κατάφεραν την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που εμπλέκεται σε τουλάχιστον 5 περιπτώσεις απάτης και απόπειρας απάτης σε βάρος κληρικών, που έγιναν το τελευταίο τετραήμερο.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (30/4/2015) στην Πάτρα, ένας 37χρονος Έλληνας, ένας 38χρονος Αλβανός και μία 46χρονη Ελληνίδα. Σημειώνεται ότι οι δύο άντρες τυγχάνουν έγκλειστοι του καταστήματος Κράτησης Αγίου Στεφάνου Πατρών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 37χρονος τηλεφώνησε σε ιερέα, σε περιοχή της Χαλκιδικής και προσποιούμενος υπάλληλο της Ιεράς Μητρόπολης Κασσανδρείας, τον έπεισε να του καταθέσει 9.000 ευρώ σε λογαριασμό που διατηρεί η 46χρονη, με το πρόσχημα καταβολής αναδρομικών ποσών από επιδόματα μισθοδοσίας.

Η 46χρονη, λίγη ώρα αργότερα, ενημερώθηκε από τον 38χρονο για την κατάθεση και εκταμίευσε το παραπάνω χρηματικό ποσό.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών κατάφεραν να συλλάβουν την 46χρονη, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε το χρηματικό ποσό και επεστράφη στον ιερέα.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, τα μέλη της ομάδας επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με τα υποψήφια θύματά τους και προσποιούμενοι υπαλλήλους της Ιεράς Μητρόπολης Κασσανδρείας, τους έπειθαν με διάφορα προσχήματα, να καταθέτουν χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Χαρακτηριστική, είναι η περίπτωση εξαπάτησης 86χρονου ιερέα σε περιοχή της Χαλκιδικής όπου τα μέλη της εγκληματικής ομάδας μετά από αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες κατά το τελευταίο τετραήμερο, κατάφεραν να του αποσπάσουν το ποσό των 22.000 ευρώ, με το πρόσχημα ότι απαιτούνταν για την εκταμίευση υποτιθέμενης επιδότησης.

Προέκυψε επίσης ότι, την Πέμπτη (30/4) οι δράστες ενεργώντας με την ίδια μέθοδο, αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν τρεις ακόμη κληρικούς.

Σημειώνεται ότι ο 37χρονος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές για απάτες σε βάρος ιερέων και εξέτιε ποινή κάθειρξης για παρόμοιες υποθέσεις ενώ ο 38χρονος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία, ληστεία και διακίνηση ναρκωτικών.

Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πατρών.

defencenet.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr