Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Φτιάξτε υπέροχη γλυκιά πίτα με φράουλες

Υλικά:
    4 κρόκοι αβγών
    200 γρ. ζάχαρη
    220 γρ. αλατισμένο βούτυρο αγελάδας, σε θερμοκρασία δωματίου
    40 γρ. λευκά αμύγδαλα, αλεσμένα σε σκόνη
    300 γρ. Αλεύρι ΑΛΛΑΤΙΝΗ για όλες τις χρήσεις
    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
    500 γρ. φράουλες

Εκτέλεση: 
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αβγοδάρτη τη ζάχαρη με το βούτυρο, τους κρόκους και τα αλεσμένα αμύγδαλα.

Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο προηγούμενο μείγμα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά, αλλά όσο το δυνατόν λιγότερο.

Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί στο ψυγείο για 30 λεπτά. Ακουμπάμε ένα τσέρκι διαμέτρου 24 εκ. πάνω σε λαδόκολλα και στρώνουμε στο εσωτερικό του τη ζύμη.

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 35-40 λεπτά, έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσει, αλείφουμε με τη μαρμελάδα και γαρνίρουμε με τις φράουλες.

Μερίδες: 12
Προετοιμασία: 20΄
Αναμονή: 30΄
Ψήσιμο: 35΄-40΄

Πηγή: steliosparliaros.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr