Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Φτιάξτε νηστίσιμη τούρτα με σοκολάτα και ταχίνι

Μια υπέροχη γλυκιά συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο!

Μπισκότο
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το χυμό πορτοκαλιού σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου, την άχνη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα.

Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ., το οποίο έχουμε ακουμπήσει στη λαμαρίνα του φούρνου, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε με προσοχή.

Κρέμα

Ζεσταίνουμε το χυμό πορτοκαλιού και μόλις βράσει τον αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτουμε το ταχίνι και το ξύσμα.

Συναρμολόγηση

Ξανατοποθετούμε το μπισκότο σε καθαρό τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και από πάνω αδειάζουμε την κρέμα. Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά για περίπου 3 ώρες και αφαιρούμε το τσέρκι. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο και σερβίρουμε.

Tip
Η τούρτα αυτή δεν περιέχει αλεύρι ούτε άλλα υλικά που περιέχουν γλουτένη, επομένως είναι κατάλληλη για όσους πάσχουν από τη νόσο Κοιλιοκάκη.

Αν ανήκετε σε αυτούς ή αν πρόκειται να προσφέρετε το γλυκό σε κάποιον πάσχοντα, φροντίστε να προμηθευτείτε κορν φλάουρ και άχνη ζάχαρη από καταστήματα που πουλάνε προϊόντα χωρίς γλουτένη, ελέγχοντας ότι αυτά φέρουν την ειδική επισήμανση.

Έτσι μόνο μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν έχουν παραχθεί ή συσκευαστεί σε εγκαταστάσεις που διαχειρίζονται άλευρα, όπου είναι πιθανό να «επιμολυνθούν» από τη γλουτένη άλλων προϊόντων. Υπενθυμίζουμε ότι ακόμη και ίχνη αυτής π.χ. από ένα ψίχουλο ψωμιού, μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στους πάσχοντες.

Μερίδες: 10
Προετοιμασία: 30΄
Ψήσιμο: 25΄
Αναμονή: 3-4 ώρες

Πηγή: steliosparliaros.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr