Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Η δύναμη της αγάπης την επανέφερε στη ζωή

Είναι φορές που μια εικόνα και ένα κείμενο (ακόμη και στην πλουσιότατη ελληνική γλώσσα) μοιάζουν ανεπαρκή για να αποτυπώσουν συναισθήματα και συγκίνηση.
Η είδηση της «ανάστασης» μια 49χρονης γυναίκας από την αγάπη και τον καημό του συζύγου της κάνει το γύρο του κόσμου και κάνει άπαντες να ρίξουν δάκρυα χαράς και συγκίνησης μαζί του. Και όχι άδικα.

Η 49χρονη γιαγιά (!) Λόρνα Μπέιλι βρισκόταν στο νοσοκομείο όταν υπέστη βαριά καρδιακή προσβολή. Οι γιατροί «έπεσαν» πάνω της και προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να την κρατήσουν στη ζωή. Λίγα μέτρα πιο δίπλα, ο σύζυγος της, ο γιος της και οι 3 κόρες της ζούσαν στιγμές ανείπωτης αγωνίας.

Τα πρόσωπα των γιατρών μετά από υπεράνθρωπες προσπάθειες τους είπαν τα δυσάρεστα νέα: Η Λόρνα ήταν τεχνικά νεκρή και το μόνο που την κρατούσε στη ζωή ήταν ηλεκτρικά σοκ και ισχυρές δόσεις αδρεναλίνης. Μόλις σταματούσε η αναπνοή της θα ανακηρυσσόταν και ιατρικά νεκρή.

Η οικογένεια της μαζεύτηκε πάνω από την 49χρονη για να αποτυπώσει μερικές τελευταίες εικόνες της στη μνήμη αφού η άτυχη γυναίκα δεν είχε ελπίδες. Ήταν τότε που ο σύντροφος της έσκυψε δακρυσμένος στο αυτί της για να της πει το «σ’αγαπώ» που θα τη συνόδευε στο ταξίδι της στον άλλο κόσμο.

Δεν πέρασαν παρά ελάχιστα λεπτά και το χρώμα της Λόρνα άρχισε να ζωντανεύει. Η νοσοκόμα ακόμη και τότε τους είπε ότι δεν είναι τίποτα άλλο παρά η επίδραση της θεραπείας που έγινε όταν οι γιατροί προσπαθούσαν να αποτρέψουν το μοιραίο.

Η αγάπη, όμως, είχε άλλη γνώμη. Με δόσεις ζωής ισχυρότερες από κάθε ηλεκτροσόκ ή ποσότητα αδρεναλίνης, έδωσε ζωή και πάλι στην 49χρονη η οποία άρχισε να ανοιγοκλείνει δειλά τα βλέφαρά της και να σφίγγει το χέρι της κόρης της που με δάκρυα στα μάτια αυτή δεν έλεγε να αφήσει. Είχε επανέλθει στη ζωή!

Φωνές έκπληξης, χαράς και αγωνίας έφεραν πίσω τον γιατρό οποίος διέγνωσε σφυγμό στην 49χρονη γυναίκα και την έθεσε τάχιστα στην εντατική.

«Της έλεγα “γύρνα πίσω μανούλα, γύρνα πίσω”. Σε κάποιο σημείο έσκυψε στο αυτί της ο πατέρας μου και της ψιθύρισε “Λόρνα, γύρνα πίσω. Σε αγαπώ”. Έτσι απλά, σε λίγες στιγμές, άνοιξε τα μάτια της» είπε η 31χρονη κόρη της, Λιάν Πορτέους.

Αρκετές μέρες μετά, η Λόρνα μπορεί να κουνάει τα χέρια της, σηκώνεται από το κρεβάτι και επικοινωνεί κανονικά με την οικογένεια της. «Το συμβάν είναι εξαιρετικά σπάνιο και η ίδια συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο» σχολίασε ο γιατρός της Λόρνα Μπέιλι, Ντέιβιντ Φαρκιουχάρσον...

Ποιος μπορεί να αμφισβητήσει πλέον ότι η αγάπη μπορεί να αναστήσει ακόμη και νεκρούς;;;


Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr