Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Βατοπέδι: Στις 23 Μαρτίου η δίκη για την υπόθεση της Μονής

Ξεκίνησε στις 9:00 το πρωί (02/03) η δίκη για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου με την παρουσία μαρτύρων, ωστόσο διεκόπη και η επανέναρξή της ορίστηκε για τις 23 Μαρτίου.

Στο Τριμελές Εφετείο παρουσιάστηκαν σήμερα οι 13 κατηγορούμενοι για την πολύκροτη υπόθεση των αποκαλούμενων «ιερών ανταλλαγών» μεταξύ της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου και του Δημοσίου, με βασικούς κατηγορουμένους τον ηγούμενο Εφραίμ και τον δεύτερο τη τάξει στη Μονή, μοναχό Αρσένιο.

Ο ηγούμενος Εφραίμ που έφθασε νωρίς το πρωί έτυχε θερμής υποδοχής από τον κόσμο μέσα κι έξω από την αίθουσα. Ο Μοναχός Αρσένιος έφτασε μαζί με τον γέροντα Εφραίμ και μικρή συνοδεία από το Άγιο Όρος.

Είκοσι μητροπολίτες από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο παραβρέθηκαν στην αίθουσα για συμπαράσταση στον γέροντα Εφραίμ. Ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίας ο πρώην υπουργός Γιώργος Πεταλωτής και Αθανάσιος Ξυνίδης.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αφορά στην παράδοση από τη Μονή, στο Δημόσιο, της Λίμνης Βιστωνίδας και των παραλιμνίων εκτάσεών της, συνολικού εμβαδού περίπου 27.000, με αντάλλαγμα ακίνητα του Δημοσίου.

Πηγή: defencenet.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr