Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Δείτε ποιοι Μητροπολίτες «τούρκεψαν» (ΒΙΝΤΕΟ)

Βίντεο του Γιώργου Παπαδόπουλου από την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχου Βαρθολομαίου στη Σμύρνη.

Η άφιξη στη Σμύρνη και δύο videos από την Πατριαρχική Λειτουργία στον Ι. Ναό του Αγίου Βουκόλου: Η Πατριαρχική ομιλία και η αναφορά του Πατριάρχου στις σχέσεις Ελλάδος και Τουρκίας.

Ενδιαφέρον στο τρίτο βίντεο έχει η αναφορά του κ. Βαρθολομαίου σε Μητροπολίτες που πήραν την τουρκική υπηκοότητα!

«Το Αιγαίο να είναι μια θάλασσα φιλίας και αδελφοσύνης» ευχήθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης. Ειδική αναφορά έκανε και στον κ. Μπουτάρη!

Πρόκειται για έναν «ελιγμό» των Ιεραρχών των Μητροπόλεων που υπάγονται κατευθείαν στο Πατριαρχείο προκειμένου να αποκτήσουν το προνόμιο που είχαν μέχρι τώρα μόνο οι αποκαλούμενοι “φαναριώτες” που απαιτεί από όσους επιθυμούν να εκλεγούν στο αξίωμα του Οικουμενικού Πατριάρχη ή στη θέση των συνοδικών Μητροπολιτών, να διαθέτουν την τουρκική ιθαγένεια. Τούτο προέρχεται από τη Συνθήκη της Λωζάννης (1923), μια ρύθμιση που πέρασε σχετικά απαρατήρητη όταν εμφανίστηκε.

Λόγω του προβλήματος αυτού, ο Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος είχε διατυπώσει σε συνάντηση του με το Τούρκο πρωθυπουργό κ. Ταγίπ Ερντογάν το σχετικό αίτημα και ο «πανέξυπνος» πρωθυπουργός αμέσως τον διαβεβαίωσε ότι είναι θετικός στο αίτημα…

Δείτε το βίντεο...
Πηγή: pentapostagma.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr