Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Μεσσηνίας Χρυσόστομος: Θα πρέπει να δούμε τι εννοεί η κυβέρνηση με την αναθεώρηση των σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας

Στις σχέσεις της ελληνικής Εκκλησίας με τη νέα κυβέρνηση αλλά και τις εξελίξεις στο οικονομικό πρόβλημα της χώρας αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στην ιταλική ιστοσελίδα Adnkronos ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.Χρυσόστομος.

Ο Σεβασμιώτατος ρωτήθηκε για το τι περιμένει από τη νέα κυβέρνηση, αφού έχει γίνει λόγος περί αναθεώρησης των σχέσεων Εκκλησίας-Πολιτείας και απάντησε: «Εμείς αναμένουμε να δούμε με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να συνεργαστούμε. Για εμάς υπάρχουν τρία σημεία: Η θρησκευτική ελευθερία, η ειλικρίνεια και η υπευθυνότητα από την πλευρά της κυβέρνησης.


Θα πρέπει να δούμε τι εννοεί η κυβέρνηση με την αναθεώρηση και σε ποια σημεία: το σχολείο, οι ευκτήριοι οίκοι, το μισθολόγιο που πληρώνει το κράτος τους κληρικούς. Αναμένουμε, δεν γνωρίζουμε πότε αυτό θα πραγματοποιηθεί».

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας τόνισε μάλιστα πως η Εκκλησία δεν έχει ως στόχο τη συμμετοχή στην πολιτική-εκλογική ζωή και πως η Ορθόδοξη Εκκλησία είχε ανέκαθεν σχέσεις συνεργασίας με το κράτος και ευελπιστεί ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και με την νεοεκλεγείσα κυβέρνηση.

Παράλληλα, τόνισε πως η Ελληνική Εκκλησία στήριξε και στηρίζει με όλες τις τις δυνάμεις όσους υποφέρουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, ενώ για τις συζητήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο υποστήριξε πως η Εκκλησία δεν μπορεί να εμπλακεί, καθώς είναι ένα πολιτικό ζήτημα.

Πηγή: pentapostagma.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr