Είναι πεντανόστιμη!!!
Υλικά συνταγής:
230 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ. αλεύρι μαλακό
1&1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
30 γρ. κακάο
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
7 μεγάλα αβγά
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. καρυδόψυχα
50 γρ. σπορέλαιο
125 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
500 γρ. νερό
1/2 λεμόνι χυμό και φλούδα
2 κ.σ. κονιάκ
500 γρ. ζάχαρη
Για την επικάλυψη:
200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
150 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο για 7'-8' και να γίνουν κρέμα αφράτη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ αλεύρι, σιμιγδάλι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, βανίλιες, κανέλα, γαρύφαλο, μοσχοκάρυδο και κακάο με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε απαλά τα στερεά υλικά στα αβγά και τα διπλώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα.
Τέλος, προσθέτουμε καρύδια και σπορέλαιο και αναδιπλώνουμε το μίγμα.Ρίχνουμε τη σοκολάτα και απαλά ανακατεύουμε. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 35 εκ. και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 40'.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4'-5'. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό, κόβουμε την κρύα καρυδόπιτα και σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει τελείως.
Βράζουμε την κρέμα και περιχύνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και κάνουμε μια στρώση στην καρυδόπιτα. Πασπαλίζουμε με καρύδια τριμμένα.
Πηγή: argiro.gr
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr
Υλικά συνταγής:
230 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
50 γρ. αλεύρι μαλακό
1&1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο
30 γρ. κακάο
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι
7 μεγάλα αβγά
200 γρ. ζάχαρη
250 γρ. καρυδόψυχα
50 γρ. σπορέλαιο
125 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:
500 γρ. νερό
1/2 λεμόνι χυμό και φλούδα
2 κ.σ. κονιάκ
500 γρ. ζάχαρη
Για την επικάλυψη:
200 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
150 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να τριπλασιαστούν σε όγκο για 7'-8' και να γίνουν κρέμα αφράτη. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ αλεύρι, σιμιγδάλι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, βανίλιες, κανέλα, γαρύφαλο, μοσχοκάρυδο και κακάο με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε απαλά τα στερεά υλικά στα αβγά και τα διπλώνουμε με απαλές κινήσεις με σπάτουλα.
Τέλος, προσθέτουμε καρύδια και σπορέλαιο και αναδιπλώνουμε το μίγμα.Ρίχνουμε τη σοκολάτα και απαλά ανακατεύουμε. Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί με διάμετρο 35 εκ. και ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 40'.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά. Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι για 4'-5'. Αφήνουμε να γίνει χλιαρό, κόβουμε την κρύα καρυδόπιτα και σιροπιάζουμε ρίχνοντας λίγο λίγο το σιρόπι. Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει τελείως.
Βράζουμε την κρέμα και περιχύνουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά και κάνουμε μια στρώση στην καρυδόπιτα. Πασπαλίζουμε με καρύδια τριμμένα.
Πηγή: argiro.gr
Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr