Μια φανταστική παραλλαγή του τιραμισού που θα σας ξετρελάνει!
Υλικά συνταγής:
1 φλ. δυνατός καφές (ρόφημα)
2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 φλ. λικέρ αμαρέτο ή μαρσάλα (γλυκό κρασί)
200 ml κρέμα γάλακτος
380 γραμμ. μασκαρπόνε (τυρί κρέμα) ή ανθότυρο κρέμα
12 σαβουαγιάρ
1/2 φλ. τρίμματα σοκολάτας
1/2 φλ. χοντροκομμένα φουντούκια
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στον καφέ την 1 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το αλκοόλ. Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε.
Σε μικρό πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε μία στρώση σαβουαγιάρ αφού τα βουτήξουμε ένα ένα στον καφέ. Με όσο καφέ-λικέρ περισσεύει περιχύνουμε τα σαβουαγιάρ.
Απλώνουμε την κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε τρίμματα σοκολάτας και φουντούκια. Παγώνουμε και σερβίρουμε. Δεν κόβεται κομμάτι, το σερβίρουμε με ρηχό κουτάλι.
Πηγή: argiro.gr
Γίνεται μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr
Υλικά συνταγής:
1 φλ. δυνατός καφές (ρόφημα)
2 κ.σ. ζάχαρη
1/2 φλ. λικέρ αμαρέτο ή μαρσάλα (γλυκό κρασί)
200 ml κρέμα γάλακτος
380 γραμμ. μασκαρπόνε (τυρί κρέμα) ή ανθότυρο κρέμα
12 σαβουαγιάρ
1/2 φλ. τρίμματα σοκολάτας
1/2 φλ. χοντροκομμένα φουντούκια
Εκτέλεση:
Ρίχνουμε στον καφέ την 1 κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το αλκοόλ. Στο μεταξύ χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε.
Σε μικρό πυρίμαχο σκεύος στρώνουμε μία στρώση σαβουαγιάρ αφού τα βουτήξουμε ένα ένα στον καφέ. Με όσο καφέ-λικέρ περισσεύει περιχύνουμε τα σαβουαγιάρ.
Απλώνουμε την κρέμα τυριού και πασπαλίζουμε τρίμματα σοκολάτας και φουντούκια. Παγώνουμε και σερβίρουμε. Δεν κόβεται κομμάτι, το σερβίρουμε με ρηχό κουτάλι.
Πηγή: argiro.gr
Γίνεται μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr