Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Φτιάξτε πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο!

 Φτιάξτε χωρίς κόπο, υπέροχη πορτοκαλόπιτα χωρίς φύλλο!

Υλικά:
    2 πορτοκάλια
    3 αυγά
    1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα ή 1 κεσεδάκι γιαούρτι
    1 κουταλιά σούπας μπέικιν
    μισό φλυτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
    300 γραμ. αμύγδαλο ασπρισμένο τριμμένο
    1 φλ. ζάχαρη

Σιρόπι:

    1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
    1 1/2 φλυτζάνι νερό
    φλούδες ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση:
1    Πλένουμε και χοντροκόβουμε τα πορτοκάλια, όπως είναι με τις φλούδες.Τα πολτοποιούμε στο μούλτι (με τις φλούδες είπαμε).

2    Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, πολύ καλά.

3    Προσθέτουμε το γάλα ή γιαούρτι.

4   
Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας το σιμιγδάλι και το μπέικιν.

5    Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο και τα πολτοποιημένα πορτοκάλια.

6  
Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα.

7  
  Ετοιμάζουμε στο μεταξύ το σιροπάκι μας και όταν ψηθεί η πορτοκαλόπιτα τη χαράζουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι, όπως είναι ζεστή.


Πηγή: askitikon.eu

Γίνεται μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr