Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018

Άγιο Όρος: Συγκλονισμένος ο Λάκης Λαζόπουλος

Ο Λάκης Λαζόπουλος επισκέφθηκε τις Μονές Ιβήρων και Καρακάλλου στο Άγιο Όρος. Ο δημιουργός αναφέρθηκε στις φονικές πυρκαγιές της Αττικής, με τον δικό του τρόπο...

Ο Λάκης Λαζόπουλος επισκέφθηκε τις Μονές Ιβήρων και Καρακάλλου στο Άγιο Όρος, στο μοναδικό κενό της περιοδείας των «Βατράχων» στη βόρεια Ελλάδα.
Ο δημιουργός βρέθηκε στο Αγιον Ορος όπου επισκέφτηκε τη Μονή Ιβήρων και διανυκτέρευσε στη Μονή Καρακάλλου, η οποία χτίστηκε στα τέλη του 10ου αιώνα.

Εκεί συνομίλησε με τους μοναχούς, έκανε βόλτα στην ήσυχη φύση και ξύπνησε με την αυγή για να δει την ανατολή του ήλιου από το Περιβόλι της Παναγίας και να ακούσει τους ψαλμούς των πενήντα φωτεινών ασκητών της Ορθοδοξίας. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο αγαπημένος Λάκης ανεβαίνει στο Αγιον Ορος…

Το κάνει τακτικά για να προσευχηθεί για όλο τον κόσμο και να προσκυνήσει τη Χάρη της Θεοτόκου. Και αυτή τη φορά, από την επίσκεψή του στην ιερή Χερσόνησο του Αθω πήρε δύναμη για εκείνον και την οικογένειά του, καθώς, όπως έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Ιnstagram, μόνο εκεί οι «σκέψεις του βυθίζονται». Την επόμενη ημέρα, παρά τη βροχή, οι «Βάτραχοι» ανέβηκαν κανονικά στο κατάμεστο Θέατρο Φιλίππων!

Το βράδυ, πηγαίνοντας προς Θεσσαλονίκη, ο δημιουργός πληροφορήθηκε όσα τραγικά συνέβησαν στην Αττική και, φανερά σοκαρισμένος, ανέβασε ένα κείμενό του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Ιnstagram, με τίτλο «Ιφιγένειες».

«Στις τραγωδίες οι ήρωες γνωρίζουν τις αιτίες που οδήγησαν στο αδιέξοδο της μοίρας. Γνωρίζει η Αντιγόνη, γνωρίζει ο Οιδίποδας. Σ’ αυτήν την τραγωδία που ζούμε σήμερα οι άνθρωποι που χάθηκαν δεν ξέρουν το γιατί. Γιατί αυτές τις τραγωδίες δεν τις γράφει ο Αισχύλος, ο Ευριπίδης. Τις γράφει ο δολοφόνος εμπρηστής. Σε καμία τραγωδία δεν τιμωρείται ο Χορός. Αυτοί οι άνθρωποι που αγκαλιάστηκαν μαζί, μπροστά στο θάνατο, έφυγαν με βαθιά απορία. Ενας γκρεμός, κανείς δεν πήδηξε. Ολοι μαζί σαν χορός τραγωδίας είπαν τα ίδια λόγια, τις ίδιες προσευχές. Τα μάτια πήραν τις ίδιες αποφάσεις. Ενας ολόκληρος χορός από Ιφιγένειες. Αυτό το έργο ανέβηκε στη χώρα μας» έγραψε, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά τη δύναμη της πένας του.

espressonews.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr