Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Χθες τον αποχαιρέτησε, σήμερα πήγε να τον συναντήσει…

Το γεγονός του θανάτου είναι κάτι το ανερμήνευτο και δυσνόητο για εμάς τους θνητούς.
Και ενώ είμαστε βέβαιοι για το γεγονός ότι κάποια στιγμή θα αποχαιρετήσουμε τα εγκόσμια για να πορευθούμε προς τον Δημιουργό, εκείνο που δεν γνωρίζει κανείς, παρά μόνο ο Θεός, είναι το πότε.

Αφορμή για αυτές τις σκέψεις μου έδωσε το γεγονός του θανάτου δύο κληρικών της ίδιας επαρχίας με διαφορά σχεδόν 24 ωρών. Την Κυριακή το απόγευμα, βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του ο αρχιμανδρίτης Θεοδόσιος Μπάταλης, κληρικός της Μητροπόλεως Λαρίσης.

Το γεγονός σκόρπισε θλίψη στον ιερατικό κόσμο της Λάρισας και όχι μόνο. Ακόμα και ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιγνάτιος που μέχρι χθες νοσηλευόταν στο Μαϊάμι, όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου της Μητροπόλεως «Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, περίλυπος πληροφορήθηκε στην Αμερική, όπου ευρίσκεται το αιφνίδιο γεγονός της προς Κύριον εκδημίας του αειμνήστου π. Θεοδοσίου, προσευχήθηκε ένδακρυς για την ανάπαυσή της ψυχής του, ενώ μετά ιεράς συγκινήσεως συλλυπήθηκε την μητέρα του μεταστάντος και τους δύο κατά σάρκα αδελφούς του, π. Πολυχρόνη Μπάταλη, εφημέριο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου και Κωνσταντίνο Μπάταλη».

Και να που, πριν ξημερώσει η σημερινή ημέρα ήρθαν τα άσχημα νέα από την Αμερική, ότι ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος προδόθηκε από την καρδιά του, δύο ώρες πριν ολοκληρωθεί η μεταμόσχευση στο συκώτι. Αναπάντεχη εξέλιξη!

Την προηγούμενη ημέρα ο μητροπολίτης Ιγνάτιος προσευχήθηκε ένδακρυς για την ανάπαυσή της ψυχής του μακαριστού αρχιμανδρίτη Θεοδοσίου και την άλλη ημέρα…έτρεξε να τον συναντήσει.

Ανεξιχνίαστες οι βουλές του Κυρίου! Ας είναι η μνήμη τους αιωνία!

orthodoxia.info

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr