Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Ι.Μητρόπολη Εδέσσης: Η αυτοαποκαλούμενη «μοναχή Μαριάμ» ανήκει στην τάξη των λαϊκών

Η Ιερά Μητρόπολις Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας ανακοινώνει ότι, όπως προκύπτει από αρχείο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας η κυρία Μαρία Παπαδοπούλου, η οποία αυτοαποκαλείται και υπογράφεται ως «μοναχή Μαριάμ», δεν έχει μοναχική κουρά, ούτε είναι εγγεγραμμένη σε κάποιο από τα μοναχολόγια των Ιερών Μονών της Ι. Μητροπόλεως.
Επίσης, ουδέποτε παρείχε οποιανδήποτε πληροφορία για κουρά της σε κάποια Ιερά Μονή εκτός της Ιεράς Μητροπόλεως, παρά το γεγονός ότι έχει ερωτηθεί πολλές φορές για το θέμα αυτό από τους υπευθύνους της Ιεράς Μητροπόλεως. Συνεπώς για την Ιερά Μητρόπολη αλλά και για τους πιστούς ανήκει στην τάξη των λαϊκών.

Γίνεται γνωστό επίσης ότι η κ. Μ. Παπαδοπούλου διέμενε επί σειρά ετών sε ιδιόκτητο χώρο στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς Γιαννιτσών, ο οποίος ανήκε στον -μακαριστό πλέον- μοναχό Μελέτιο Αϊβαζίδη, χωρίς όμως ο χώρος αυτός να έχει αναγνωριστεί από την Εκκλησία ως Ιερά Μονή ή Ησυχαστήριον. Στην Διαθήκη του ο μακαριστός γ. Μελέτιος άφησε την ιδιοκτησία αυτή στο Ιερό Γυναικείο Ησυχαστήριο Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά Κουφαλίων.

Το Ησυχαστήριο όμως αποφάσισε να μεταβιβάσει αμέσως την ιδιοκτησία αυτή στην κυριότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας. Κατά συνέπειαν η κ. Μ. Παπαδοπούλου διέμενε στον χώρο αυτόν ως φιλοξενουμένη της Ιεράς Μητροπόλεως και πολλές φορές ενισχύθηκε από την Ιερά Μητρόπολη σε διάφορες ανάγκες της. Πρέπει να σημειωθεί ότι κατά το τελευταίο έτος η κ. Παπαδοπούλου απουσιάζει από τον τόπο αυτόν, τον οποίον δηλώνει ως τόπο μόνιμης διαμονής της, για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Μάλιστα απουσίαζε από αυτόν τους τελευταίους τρεις μήνες και δεν ήταν δυνατόν να ευρεθεί εκεί.

Οι εκπρόσωποι της Ι. Μητροπόλεως έβρισκαν μονίμως κλειστή την εξώθυρα του κτιριακού συγκροτήματος. Παρόλα αυτά, την Μ. Τρίτη (3/4/18), η Ιερά Μητρόπολις έλαβε επιστολή από την αγνοουμένη κ. Μ. Παπαδοπούλου, η οποία υπογράφοντας ως «Μαριάμ μοναχή» δήλωσε ότι «αποτειχίζεται» από τον Σεβ. Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, επειδή τον θεωρεί αιρετικό!

Η Ιερά Μητρόπολις λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω και θεωρώντας ορατό τον κίνδυνο παρανόμου καταλήψεως του συγκεκριμένου χώρου από πρόσωπα που δεν αναγνωρίζουν την τοπική Εκκλησία και δεν αναγνωρίζονται από Αυτήν, αποφάσισε να σφραγίσει το ακατοίκητο ουσιαστικά κτιριακό συγκρότημα και να ειδοποιήσει την κ. Μ. Παπαδοπούλου, προκειμένου εντός του προβλεπομένου από τον Νόμο χρονικού διαστήματος να παραλάβει -αν υπάρχουν- τα προσωπικά της αντικείμενα από τον χώρο, προκειμένου να μεταβεί όπου επιθυμεί, εκτός όμως της ιδιοκτησίας της Ι. Μητροπόλεως. Της εύχεται επίσης με πολλή αγάπη να βρει την όντως αλήθεια και την αληθινή μετάνοια.

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr