Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Ποια μαγεία λέγεται «Γητεία», ποιες οι ψαλμοκατάρες και ποιοι τα ασκούν;

Η «Γητεία» είναι ένα πολύ συνηθισμένο είδος μαγείας αλλά είναι επίσης και πολύ επικίνδυνο διότι αυτοί που την ασκούν φορούν τη μάσκα του πιστού Χριστιανού μερικές φορές.

Αναφέρει ο Γέροντας Κλεόπας Ηλίε:
«Η μαγεία που γίνεται με έργα και λόγια από ιερά βιβλία, είναι το τέταρτο είδος μαγείας και λέγεται «Γητεία».

Αυτοί οι μάγοι αναμιγνύουν τις μαγείες τους με προσευχές, και με κάποιους ψαλμούς, τις λεγόμενες ψαλμοκατάρες, και άλλα ιερά λόγια, τα οποία απευθύνονται στην Θεοτόκο, στους αγίους για να μπορέσουν ευκολότερα να εξαπατήσουν τους αδυνάτους στην πίστη.

Αυτό το είδος μαγείας συνηθίζεται ιδιαίτερα στις ασύδοτες γυναίκες, στις γριές και στις τσιγγάνες για να αποπλανούν τους ανόητους.

Ιδού τι λέγει γι’ αυτά ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος:

«Εσύ λέγεις ότι η γριά αυτή είναι χριστιανή και εκείνος ο άνθρωπος είναι χριστιανός και όταν γητεύουν και δίδουν φυλακτά, δεν λέγουν ούτε γράφουν άλλο όνομα, παρά το όνομα του Χριστού, της Θεοτόκου και των αγίων, και λοιπόν τι κακό κάνουν αυτοί; Σ’ αυτά σού αποκρίνομαι ότι γι’ αυτό μάλιστα πρέπει να μισής εκείνη την κακόγρια και εκείνον τον κακογητευτή, διότι μεταχειρίζονται με ύβρη και ατιμία το όνομα του Θεού. Και ενώ είναι χριστιανοί, ζούν σαν ειδωλολάτρες.

Αλλά και οι δαίμονες αν και λέγουν το όνομα του Θεού, όμως πάλι δαίμονες είναι.

Μερικοί θέλουν να διορθώσουν ότι χριστιανή είναι η τάδε γυναίκα που κάνει αυτά και τίποτε άλλο δεν λέγει, παρά μόνο το όνομα του Θεού.

Λοιπόν, εγώ γι’ αυτό την μισώ περισσότερο και την αποστρέφομαι διότι καταχράται το όνομα του Θεού με το να το υβρίζει. Ενώ λέγει αυτή ότι είναι χριστιανή, η πράξη της φανερώνει ότι εργάζεται τα των ειδωλολατρών» (Χρηστοήθεια Αγίου Νικόδημου, Λόγος Θ’ σελ. 209).

Οι γητευτές με την χρήση του ψαλτηρίου και των άλλων ιερών βιβλίων κανονίζονται (επιτίμιο) μέχρι 7 χρόνια, διότι το ψαλτήριο είναι ιερό βιβλίο με πολλές προφητείες και εμπνευσμένο από το Άγιο Πνεύμα, κατάλληλο μέσο προσευχής και όχι για μαγείες και απόκτηση χρημάτων, που βλάπτουν την ψυχή.»

Εμείς θα συμπληρώσουμε πως «Γητεία» κάνουν και πολλά μέντιουμ, γι αυτό και πολλές φορές πολλοί απορούν που βλέπουν σε τέτοιους χώρους, εικονίσματα αγίων, το Ιερό Ευαγγέλιο και άλλα ιερά αντικείμενα.

Τα παραπάνω είναι απλά το δόλωμα για τους ακατήχητους και αφελείς που καταφεύγουν σε μάγισσες, μέντιουμ και χαρτορίχτρες για να βρουν λύση στα προβλήματά τους.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι πως δεν πρέπει όχι μόνο  να εμπιστευόμαστε αλλά ούτε καν να πλησιάζουμε άτομα τα οποία για το καλό μας τάχα προθυμοποιούνται να μας διαβάσουν προσευχές να μας εξορκίσουν ή οτιδήποτε άλλο, ΜΟΝΟ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!!

orthodoxia.online

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr