Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

«Μου ήρθαν στο μυαλό τα λόγια του Αγίου Παϊσίου»

Άγιος Παΐσιος: Βλέποντας τις κατά τόπους εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε όλη σχεδόν τη χώρα κατά καιρούς, με κατασκευασμένες »γιορτές» όπως …γιορτή κρασιού, γιορτή κάστανου, γιορτή μανιταριού…
και πολλές άλλες που δεν θα ήταν φρόνιμο να απαριθμήσω αυτή τη στιγμή, θυμήθηκα τα λόγια του Αγίου του αιώνα μας, του Αγίου Παϊσίου, που πολύ πονούσε όταν έβλεπε πως το κοσμικό φρόνημα σιγά σιγά θα θελήσει να καταργήσει τις χριστιανικές εορτές, ώστε να επέλθει ο αποπροσανατολισμός.

Σήμερα βλέπουμε την μεθοδευμένη προσπάθεια που γίνεται, ώστε να βγάλουν οι χριστιανοί απο τη ζωή τους αξίες και παραδόσεις αιώνων και μάλιστα από την σχολική ηλικία, όπως είναι ο εκκλησιασμός, η εορτή των Τριών Ιεραρχών, η πρωινή προσευχή, η μη κατήχηση της Ορθοδόξου πίστεως, ο αγιασμός στα σχολεία και πολλά άλλα.

Χρόνια μπροστά από την εποχή του ο Άγιος και με τη χάρη του Αγίου Πνεύματος έλεγε συγκεκριμένα:

…………..Αν δεν πάη ο Χριστιανός την Κυριακή στην Εκκλησία, πως θα αγιασθή; Δυστυχώς όμως πάνε σιγά-σιγά οι άνθρωποι να μην αφήσουν ούτε γιορτές ούτε τίποτε. Βλέπεις, ακόμη και τα ονόματα τα αλλάζουν, για να μη θυμούνται τους Αγίους τους.

Το Βασιλική το κάνουν Βίκυ· το Ζωή, Ζωζώ, και έτσι λέει δυο φορές… «ζώο»! Έβαλαν την γιορτή της Μάνας, του Μάη, του Απρίλη… Σε λίγο θα πουν: «Σήμερα είναι η γιορτή της αγκινάρας, την άλλη του κυπαρισσιού, την άλλη τα γενέθλια αυτού που βρήκε την ατομική βόμβα ή το ποδόσφαιρο».

Δεν αφήνει όμως ο Θεός…

agiameteora.net

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr