Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Βυζαντινός γάμος τελέστηκε στη Ρόδο (ΦΩΤΟ)

Βυζαντινός γάμος τελέστηκε μετά από πολλά χρόνια, στη Ρόδο!

Το μυστήριο τελέστηκε προχθές το πρωί στην εκκλησία του Αγίου Τρύφωνα στα Κολύμπια, από τον Αρχιμανδρίτη Αθανάσιο Μισσό, όπου ο Γιώργος Ζαφειράκης παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του Άρτεμις Πετράκη!

Τις βέρες και τα στέφανα άλλαξαν οι κουμπάροι Αθηνά Καρατζά και Μερκούρης Αρφαράς, ενώ παρανυφάκια δεν ήταν άλλα, από τις δύο πανέμορφες κόρες του ζευγαριού!


Ο Γιώργος και η Άρτεμις (οι οποίοι ανήκουν και οι δύο στην ΕΛ.ΑΣ.), είχαν παντρευτεί πολιτικά πριν από χρόνια, ωστόσο ήθελαν να παντρευτούν και θρησκευτικά και έτσι αποφάσισαν να το κάνουν με τον παλιό βυζαντινό τρόπο!

Πριν από πολλά χρόνια το μυστήριο, του γάμου (όπως και τα υπόλοιπα μυστήρια) τελούνταν κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, όμως σιγά – σιγά καθιερώθηκε η αυτόνομη τέλεσή του.



Ο γάμος ξεκίνησε στις 8 το πρωί μαζί με την Θεία Λειτουργία και λίγη ώρα αργότερα ο Αρχιμανδρίτης ιερέας οδήγησε το ζευγάρι μέσα στην εκκλησία. Μερικές από τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του Βυζαντινού γάμου και του μυστηρίου που συνήθως τελείται σήμερα, είναι πως τόσο το ζευγάρι όσο και οι κουμπάροι έχουν από πριν εξομολογηθεί και νηστέψει και είναι οι πρώτοι που θα λάβουν τη Θεία Κοινωνία

Στη συνέχεια αφού ολοκληρωθεί η Θεία Λειτουργία της Κυριακής, ολοκληρώνεται και το μυστήριο του γάμου.

Μία άλλη διαφορά είναι το ότι το ζευγάρι αλλά και οι κουμπάροι κάθονται στο μεγαλύτερο μέρος της τελετής σε καρέκλες, ενώ το κρασί που πίνουν εφόσο περισσέψει στο ποτήρι, πρέπει να πιει ο ιερέας!

Σε κάθε περίπτωση το μυστήριο τελέστηκε με κατάνυξη ήταν ιδιαίτερο και προκάλεσε έκπληξη σε όσους πήγαν απλώς να παρακολουθήσουν μία ακόμη Θεία Λειτουργία την Κυριακή!

Όσο για το ζευγάρι, ήταν πανευτυχές γεμάτο λάμψη και πλαισιωμένο από φίλους και γνωστούς που πήγαν να παραβρεθούν σε αυτή την ιδιαίτερη στιγμή των αγαπημένων τους!






rodiaki.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr