Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Χιλιάδες πιστοί συνεχίζουν να κατακλύζουν την Μεγαλόχαρη της Τήνου (ΦΩΤΟ)

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου - Τήνου κ. Δωροθέου Β', εορτάσθηκε λαμπρότατα στον Πανίερο Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου η ιερά μνήμη του Αγίου Φανουρίου του Νεοφανούς, με την τέλεση αφ' εσπέρας του Μεγάλου Εορτίου Εσπερινού και την...
κυριώνυμο του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας υπό του Αρχιμανδρίτου π. Βαρνάβα Θεοχάρη, Προϊσταμένου του Ι. Ν. Αγίου Ελευθερίου Άρεως και Γραμματέως παρά τη Ιερά Συνόδω, ο οποίος κύρηξε τον Θείον λόγο, συμπαραστατουμένου υπό των Ιερέων και διακόνων του Πανιέρου Ναού και παρεπιδημούντων Ιερέων και την συμμετοχή του Γεν. Γραμματέα και μελών της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος και πλήθους ευσεβών χριστιανών, Τηνίων και προσκυνητών, που συνεχίζουν να συρρέουν στην Ιερά νήσο Τήνο για να προσκυνήσουν το περίπυστο Εικόνισμα της Μεγαλόχαρης.

Προ του πέρατος τόσο της ιεράς ακολουθίας του Εσπερινού όσο και της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η ευλόγηση των προσφερομένων άρτων προς τιμή και μνήμη του μεγαλομάρτυρος Αγίου Φανουρίου.

Ωσαύτως τελέσθηκε το ετήσιο Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως όλων των προαπελθόντων Προέδρων και μελών της Αδελφότητος των εν Αθήναις Τηνίων, με την συμμετοχή του Προέδρου και μελών του Δ.Σ. της Αδελφότητος, του Λιμενάρχη Τήνου, διατελεσάντων μελών της Διοικούσης του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. και πολιτευτών των Κυκλάδων.

Τους ύμνους απέδωσε χορός Ιεροψαλτών, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Δωροθέου Β', ευχαρίστησε τον Πανοσιολ. π. Βαρνάβα για την προσευχητική συμμετοχή του και ευχήθηκε για την ανάπαυση των προαναπαυσαμένων μελών του Δ.Σ. της Αδελφότητας των εν Αθήναις Τηνίων, στον δε Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας να συνεχίσουν με επιτυχία το πολιτιστικό έργο και τους ιδρυτικούς σκοπούς της Αδελφότητας.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού

romfea.gr

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr