Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

Το θέλημα του Θεού αναπαύει τον άνθρωπο

Ένας μοναχός πήγε να συναντήσει ένα Γέροντα περίφημο. Ο μοναχός αυτός επέμενε να κάνει κάτι στη ζωή του κι ο Γέροντας του έλεγε ότι αυτό που θέλεις να κάνεις δεν είναι το θέλημα του Θεού. Δεν θα το ευλογήσει ο Θεός.
Εκείνος επέμενε. Τότε ο Γέροντας του είπε, εντάξει. Άς κάνουμε προσευχή και να πάς στο καλό.

Στάθηκαν εις προσευχή και άρχισε να προσεύχεται ο Γέροντας και να λέει: «Πάτερ ημών ο εν τοίς ουρανοίς…γενηθήτω το θελημά μου ως εν ουρανώ και επί της γής». Του είπε τότε ο άλλος «Πάτερ, συγγνώμη αλλά είναι λάθος, γενηθήτω το θέλημά Σου είναι». Ωραία του λέει ο Γέροντας να το πούμε από την αρχή «Πάτερ ημών ….γενηθήτω το θέλημά μου».

Λέει πάλι στον Γέροντα «Πάτερ, λάθος το είπες πάλι», «μά τι λάθος» του είπε ο Γέροντας, «αφού αυτό θέλεις να κάνεις. Θέλεις ο Θεός να κάνει το θέλημά σου και γι’ αυτό δεν βρίσκεις ανάπαυση και δεν ησυχάζεις. Γιατί φοβάσαι; Μήπως ο Θεός θέλει κάτι που εσύ δεν το θέλεις; Γιατί δεν έχουμε αυτή την απλότητα της καρδιάς μας να πούμε «μά είναι δυνατόν ο Θεός να θέλει κάτι, που θα μας δυσκολέψει;» Το θέλημα του Θεού φέρνει ειρήνη στον άνθρωπο, φέρνει φώς, χαρά. Όταν δοθεί ο άνθρωπος στον Θεό, πλέον αναπαύεται, όπως λέμε στην εκκλησιαστική γλώσσα.

του Μητρ. Λεμεσού Αθανασίου


isagiastriados.com

Γίνετε μέλη στη σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/perivolipanagias.blogspot.gr